Рівненська область: рятувальники спільно з хліборобами дбають про збереження врожаю від вогню

Рівненська область: рятувальники спільно з хліборобами дбають про збереження врожаю від вогню

20.07.16 09:11 0 587
Літо – суворий екзаменатор пожежної безпеки, особливо, коли триває жнивна кампанія. Завдання кожного, хто причетний до цієї важливої справи - докласти всіх зусиль, щоб не допустити пожеж під час жнив та у місцях зберігання й переробки продукції нового врожаю. З цією метою проводиться ряд заходів як перед жнивною кампанією, у її ході, так і після, коли виникає небезпека виникнення пожеж під час спалювання сухої стерні та пожнивних залишків.

Співробітники Головного управління Держслужби з НС Рівненщини з метою контролю за ситуацією щодо збереження врожаю від вогню постійно проводять рейдові перевірки дотримання правил пожежної безпеки місць збирання, переробки та зберігання зернових культур.

Одна з таких перевірок, що пройшла 19 липня у ДП ДГ «Білокриницьке» Рівненського району показала, що комбайни, які збирають врожай зернових культур, забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, лопатами та «хлопушками». На хлібних масивах знаходиться спеціальна техніка із запасами води та трактори із плугами.

Спілкуючись з аграріями, які працюють на полі, рятувальники переконалися, що не проігнорував керівник даного підприємства і таке важливе питання, як проведення перед початком польових робіт навчання пожежно-технічному мінімуму людей, що беруть участь у збиранні урожаю та заготівлі грубих кормів. Під час рейду працівники пожежно-рятувальної служби не лише перевірили дотримання правил пожежної безпеки, але й роздали наочну агітацію з основних правил пожежної безпеки під час зернозбиральної кампанії.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій закликає населення та суб’єктів господарської діяльності дотримуватися правил пожежної безпеки під час збирання та зберігання врожаю. Основними причинами виникнення пожеж під час жнив можуть бути: необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації машин та агрегатів, випалювання стерні. У цей період найменша іскра від сільгоспмашини чи кинутий недопалок можуть призвести до масштабного загоряння. Отже, дотримання правил пожежної безпеки є надійним гарантом того, що урожай ми зберемо без втрат!

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівцях проведуть ...
Наступна новина: Депутат міської ради Микита ...

КОМЕНТАРІ