Вінничина: будьте обережні під час відпочинку на воді!

Вінничина: будьте обережні під час відпочинку на воді!

20.07.16 13:30 0 512
Шановні громадяни!

Будьте обережні під час відпочинку на воді!

Влітку люди масово вирушають на відпочинок до водойм. Досить часто громадяни нехтують елементарними правилами безпеки, що стає причиною трагічних наслідків.

З початку 2016 року на водних об'єктах області зареєстровано 52 події, при яких загинуло 45 осіб, з них 3 дитини, травмовано – 4 особи, проти 40 подій (+30%), при яких загинуло 35 осіб (+29%), з них 6 дітей (-50%), травмовано – 8 осіб (-50%). У поточному році врятовано 9 осіб, з них 2 дитини, проти 9 осіб (0%), з них 3 дитини в 2015 році (-33%).

Під час необережного поводження на воді втопилося 17 осіб, при ловлі риби – 15, внаслідок нещасних випадків – 13.

Найбільше людей загинуло: у м.Вінниці – 5, Тульчинському районі – 5, Калинівському – 4, Тиврівському – 3, Тростянецькому – 3, Гайсинському – 3, Літинському – 3 та у Теплицькому – 2.

Вік загиблих становив: від 40 до 60 років – 20 чол., від 25 до 40 років – 15 чол., від 60 та більше років - 7 чол., до 16 років – 3 людини.

В 2016 році на Вінниччині бійцями ДСНС вилучено з води 26 тіл загиблих (з них водолазами АРЗ СП - 6) та врятовано 5 осіб, з них 2 дитини.

Так, 16 липня о 14:20 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, в м. Іллінці на вул. Вільшанській з мосту у річку Сіб впав чоловік. Людина потребувала негайної допомоги рятувальників.

На місце події одразу прибув черговий караул державної пожежно-рятувальної служби №18 м.Іллінці. Бійці ДСНС за допомогою рятувального круга витягли чоловіка з водойми.

Наступної доби гайсинським рятувальникам надійшло повідомлення про те, що в с.Бубнівка Гайсинського у р.Сіб під час купання втопився 54-річний місцевий житель.

Чи не щодня на водних об'єктах гинуть люди, тому ГУ ДСНС України у Вінницькій області закликає громадян під час відпочинку біля водойм дотримуватися правил безпеки, а також проводити профілактично-роз'яснювальну роботу із дітьми.

Запам'ятайте наступні правила:

- купатися краще вранці або ввечері, коли сонце гріє, але немає небезпеки перегрівання;

- температура води повинна бути не нижче +17 °С, в більш холодній - перебувати небезпечно. Плавайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 - 5 хвилин;

- не входьте, не пірнайте у воду після тривалого перебування на сонці;

- не входьте у воду в стані алкогольного сп'яніння;

- якщо немає поблизу обладнаного пляжу, вибирайте безпечне для купання місце з поступовим схилом та твердим і чистим дном. У воду заходьте обережно;

- ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;

- не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;

- якщо вас захопило течією, не намагайтеся з цим боротися. Треба плисти униз за течією, поступово, під невеличким кутом, наближаючись до берега;

- не панікуйте, навіть якщо ви потрапили у вир. Необхідно набрати побільше повітря в легені, зануритися у воду і зробивши сильний ривок вбік, спливти;

- дуже обережно плавайте на надувних матрацах, автомобільних камерах і надувних іграшках. Вітром або плином їх може віднести дуже далеко від берега;

- купання дітей ні в якому разі не повинно проходити без нагляду дорослих, які добре вміють плавати;

- за будь-яких умов не лишайте біля води дітей;

- не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас.

https://www.youtube.com/watch?v=YcBrZ4s5Sqg

ГУ ДСНС України у Вінницькій області

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ