В Житомирській області бердичівщина запрошує туристів

В Житомирській області бердичівщина запрошує туристів

21.07.16 10:40 0 627
В плані історичного пізнання одним з найбільш туристично привабливих районів Житомирської області є Бердичівщина. Саме в цьому регіоні досить сильно відчувається вплив різних національностей на історію, культуру та архітектуру.

Райгородоцький парк

Парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва знаходиться в с. Райгородок Бердичівського району. Парк закладений на початку 19 століття, в якому налічується 40 порід дерев і 7 порід кущів, екзотичні дерева. Окрасою є 200-літня дворядна ялинова алея. В парку розміщувався маєток та каскад ставків.

Народний музей ім. Джозефа Конрада с. Терехове

В музеї представлені документальні свідчення, експонати з історії села. Також експозиція кімнати класика світової літератури, уродженця Бердичівського району Джозефа Конрада та матеріали про його життя і творчість. Музей є справжньою скарбницею людської пам'яті, його експонати відомі не лише в Україні, але й далеко за її межами. Сюди приїздять учені з усіх країн світу, щоб запозичити досвід створення цінних літературно-меморіальних скарбниць. Особливо частими гостями Терехового є літературознавці та історики Польщі, США, Ірландії, Великобританії. Музей відкрито у 1987 році до 130-річчя від дня народження письменника.

Райковецьке городище

Археологічний об'єкт культурної спадщини знаходиться у с. Райки. На територіях населених пунктів Бердичівщини під час археологічних розкопок знайдено залишки пам'яток культур різних історичних епох: трипільської, черняхівської, доби бронзи та скіфського періоду, залишки давньоруських поселень, і Райковецьке городище стало класикою вивчення історії середніх віків України після проведення розкопок у 50-роках ХХ століття.

Садиба зеленого туризму «Вулик» с. Червона Зірка

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ