Житомирщина: як працюватиме рада стейкхолдерів області у 2016 році

Житомирщина: як працюватиме рада стейкхолдерів області у 2016 році

21.07.16 13:33 0 507
19 липня, пройшло перше засідання ради професійної освіти (стейкхолдерів) Житомирської області, яка була створена відповідно до розпорядження голови ОДА Сергія Машковського від 12.05.2016 №127.

На засіданні обговорили діяльність ради та план роботи на 2016 рік.

Відповідно до чинного законодавства управлінням освіти і науки облдержадміністрації було сформовано пропозиції до державного замовлення на підготовку робітничих кадрів у ПТНЗ області на 2016 рік. Це 4,4 тис. осіб та 45 молодших спеціалістів за 16-ма напрямами економічної діяльності, відповідно до укладених навчальними закладами договорів з підприємствами (977 договорів із 803 підприємствами), погодженими департаментом праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.

Управління освіти та науки облдержадміністрації, готуючи пропозиції до замовлення, щорічно отримує інформацію зі служби зайнятості, аналізує стан працевлаштування за кожною професією та формує банк даних роботодавців.

За результатами такого моніторингу стала зрозумілою загальна потреба області у робітничих кадрах. Отже, замовлення на підготовку кадрів буде формуватися на місцевому рівні.

для Житомирщини є необхідність підготовки кадрів ПТНЗ за такими напрямками: лісозаготівельні роботи, хімічне виробництво, виробництво фарфорових, фаянсових, керамічних виробів, виробництво скла, картону, паперу, целюлози, виробництво художніх та ювелірних виробів.

З метою вирішення цих питань необхідно спільно з конкретними ринкоутворюючими підприємствами вивчити доцільність ліцензування та впровадження нових професій та видів підготовки у ПТНЗ області для лісового господарства, деревообробного виробництва, хімічного виробництва. А також припинити підготовку професій, що є застарілими та не користуються попитом на ринку праці регіону, зокрема «Оператор комп'ютерного набору», «Асистент референта» тощо.

Серед питань, які розглядатимуть на наступному засіданні ради професійної освіти (стейкхолдерів) Житомирської області, – модернізація та впорядкуваннямережі ПТНЗ.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: в ...
Наступна новина: Вінничина: прокуратура ...

КОМЕНТАРІ