Луцьк: порушники вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності сплатять до бюджету більше мільйона гривень

Луцьк: порушники вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності сплатять до бюджету більше мільйона гривень

21.07.16 09:06 0 568
Під час сьогоднішнього засідання виконавчого комітету про здійснення перевірок дотримання законодавства у сфері містобудівної діяльності, вимог державних будівельних норм, стандартів та правил, а також про виконання дозвільних та реєстраційних функцій у сфері містобудівної діяльності за підсумками I півріччя 2016 року доповідав начальник відділу державного архітектурно-будівельного контролю міської ради Юрій Маслюк.

За словами доповідача, відділом у I півріччі 2016 року було проведено 74 перевірки, з яких 5 – планових і 69 – позапланових.

Основними підставами для проведення позапланових перевірок було виявлення факту самочинного будівництва об'єкта та звернення фізичних чи юридичних осіб про порушення суб'єктом містобудування вимог містобудівного законодавства.

Із загального числа проведених перевірок на чотирьох об'єктах будівництва не були виявлені порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил.

За результатами проведених перевірок було винесено 68 постанов про адміністративні правопорушення, 14 постанов про накладення штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності та дві - про закриття провадження у справі за правопорушення у сфері містобудівного законодавства.

Станом на 30 червня 2016 року зареєстровано 64 повідомлення про початок будівельних робіт, 348 декларацій про початок виконання будівельних робіт, 214 декларацій про готовність об'єкта до експлуатації, повернено на доопрацювання – 42 декларації, скасовано – 10 декларацій про початок виконання будівельних робіт.

Працівниками відділу надаються консультації в департаменті «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» щочетверга з 14.00 до 17.00 за адресою: м. Луцьк, вул. Лесі Українки, 35.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев відзначив, що створення відділу державного архітектурно-будівельного контролю міської ради було позитивним кроком. За півроку працівниками відділу було виявлено багато порушень у сфері містобудівної діяльності. “Надалі потрібно більше виявляти ініціативи, працювати на випередження” - акцентував Тарас Яковлев.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ