В Житомирській області центр допомоги учасникам АТО зустрівся з бійцями Олевського району.

В Житомирській області центр допомоги учасникам АТО зустрівся з бійцями Олевського району.

21.07.16 13:04 0 539
Вчора, 19 липня, представники Центру допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації провели виїзний прийом громадян в Олевському районі.

Секретар Центру Вікторія Мельниченко закликала учасників АТО та членів їх родин іти на діалог, озвучувати свої проблеми, аби можна було спільно їх вирішувати.

Представник Центру допомоги учасникам АТО Олена Юхимович поінформувала присутніх про пільги і права, які мають демобілізовані військовослужбовці, та програми, що діють в області для учасників АТО.

У Центрі бійці можуть отримати консультації, юридичну, психологічну, медичну допомогу, дізнатися про реабілітацію у санаторіях, зубопротезування, отримати допомогу в одержанні статусу учасника бойових дій, земельних ділянок, матеріальної допомоги, вирішити питання з працевлаштуванням.

Актуальним питанням для учасників АТО є також і навчання у ВНЗ. Крім того, їх цікавлять питання виділення земельних ділянок та лікування у Денишах. Тому консультують бійців і представники департаменту праці та соціального захисту населення ОДА, Держгеокадастру у Житомирській області.

Також демобілізовані військовослужбовці можуть підписати контракт зі ЗСУ на короткостроковий термін, починаючи з 3 місяців. Про це повідомив т.в.о. військового комісара Олевського району Андрій Григор'єв. Армія надає повне матеріальне забезпечення та заробітну плату від 7 тисяч гривень.

Центр допомоги учасникам АТО знаходиться за адресою: м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 1, обласна державна адміністрація, каб. 101. Телефон: (0412) 47-50-06.

Станом на 19 липня у Центрі було зареєстровано 4241 звернення учасників АТО та членів їх сімей, з яких повністю вирішено 3938. Решту звернень направлено до структурних підрозділів ОДА, територіальних органів та інших центральних органів виконавчої влади відповідно до компетенції для подальшого вирішення.

Довідково:

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Рівненська область: в ...

КОМЕНТАРІ