Юнацький табір на Тернопільщині відвідали гості з Австралії

Юнацький табір на Тернопільщині відвідали гості з Австралії

21.07.16 10:11 0 547
Не лише діти з Тернопілля, а й гості з-за кордону взяли участь в юнацькому таборі «Червона калина» Тернопільського осередку СУМ в Україні. Він діяв з 6 по 12 липня у селі Гутисько Бережанського району за сприяння відділу сім'ї та молоді Тернопільської обласної державної адміністрації.

Впродовж тижня діти дізнавалися цікаві факти з історії січового стрілецтва, змагалися у спритності та фізичній вправності під час теренових ігор, мандрували у довколишні села, відпочивали та оздоровлювалися.

Загалом участь в таборі взяли 30 осіб з Тернопільського осередку. Також 8 липня прибули гості з осередку Джілонг, що поблизу Мельбурна (Австралія) й розповіли про діяльність СУМу в Австралії та навчили дітей грати в австралійський футбол.

Окрім кількох гутірок на історичну тематику, учасники табору займалися «ручними роботами», орієнтувалися на місцевості, брали участь у спортивних та мистецьких іграх. Також діти вирушали у дві піші мандрівки в околицях Гутиська та сусідніх сіл.

Для учасників табору та гостей діяла відкрита фотовиставка стрілецьких світлин «Героям Лисоні – Вдячна Батьківщина!».

«Табір «Червона калина» — це окрема ланка у виховній системі тернопільського СУМу. Щотижня діти займаються на тематичних сходинах та вирушають у мандрівки. Табір є підсумком річної програми та нагодою спільно прожити певний відрізок часу поза домом», — зазначив комендант табору Віталій Дзюбак.

До слова, даний захід присвячений 100-літтю бою УСС на горі Лисоня та значною мірою орієнтований на історію УСС. Назва, емблема, тематика й програма табору нерозривно пов'язані з діяльністю українських січових стрільців, які проходили бойовий вишкіл та воювали з ворогом на цій історичній Бережанській землі.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині сім’ям ...
Наступна новина: Луцьк: ранкова “зарядка” ...

КОМЕНТАРІ