На Тернопільщині зросла середня пенсія

На Тернопільщині зросла середня пенсія

21.07.16 08:05 0 581
Підсумки роботи органів Пенсійного фонду України в Тернопільській області за І півріччя 2016 року 19 липня обговорили на колегії за участю соціальних партнерів та начальників територіальних управлінь. В засіданні взяли участь голова Обласного товариства сліпих, голова Тернопільської обласної ради профспілок та представник департаменту соціального захисту населення Відкриваючи колегію, начальник головного управління Ігор Москалик зазначив, що основним показником роботи органів Фонду в області є наповнення бюджету Фонду власними коштами, ліквідація заборгованості платників внесків, стабільна і в повному обсязі виплата пенсій та грошової допомоги.

На засіданні підсумували результати роботи та відзначили, що впродовж звітного періоду вчасно здійснювалося фінансування пенсійних виплат в усіх управліннях, на зазначені цілі спрямовано 2630,2 млн. грн., що на 190,6 млн. грн. або 7,8% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Як повідомила перший заступник начальника головного управління Алла Якубовська органи Фонду в області забезпечили своєчасну виплату пенсій та грошової допомоги 296129 пенсіонерам. Середній розмір пенсій по області станом на 01.07.2016 становить 1465,23 грн., що на 153,49 грн. більше, ніж за аналогічний період 2015 року.

Актуальними питаннями залишаються питання забезпечення осіб, які переїхали до нашого регіону з АР Крим, Донецької і Луганської областей. Станом на 1 липня 2016 року в області взято на облік 1099 осіб переселенців, з них отримують пенсій 672 особи. Зупинено виплату пенсій 52 пенсіонерам по причині відсутності відкритих рахунків в установах АТ «Ощадбанк».

Усі вони офіційно повідомлені про необхідність звернутись в органи Пенсійного фонду України із заявами про проведення виплати пенсій через установи АТ «Ощадбанк».

Впродовж І півріччя 2016 року планове завдання щодо коштів, адміністрування яких здійснюють органи Фонду, виконали усі управління в області. До бюджету Фонду надійшло 14,1 млн. грн., що складає 124,1 % доведеного завдання. На 99,7 % виконано планові завдання щодо помісячного розпису надходжень єдиного соціального внеску, доведені Пенсійним фондом України. За перше півріччя надійшло 805,4 млн. грн. єдиного соціального внеску.

На колегії розглянуті питання виконання вимог антикорупційного законодавства, про організацію обслуговування громадян з особливими потребами та стан реалізації вимог Закону України «Про очищення влади». Також обговорили результати внутрішнього аудиту.

Начальник головного управління Ігор Москалик наголосив на необхідності активізації роботи щодо збільшення кількості отримувачів пенсій через вкладні рахунки в банків, виконання завдань щодо зменшення заборгованості по платниках та на інших важливих питаннях поточної роботи.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что собой представляет ...
Наступна новина: Хто з переселенців отримає ...

КОМЕНТАРІ