У Рівненській області піротехніки ДСНС знешкодили 8 артснарядів часів Другої світової війни

У Рівненській області піротехніки ДСНС знешкодили 8 артснарядів часів Другої світової війни

21.07.16 14:21 0 592
19 липня неподалік села Шубків Рівненського району на березі озера місцевим жителем було виявлено предмет, зовні схожий на боєприпас. Чоловік відразу повідомив про небезпечну знахідку Службу порятунку «101» та правоохоронців. Місце знахідки до приїзду піротехніків ДСНС було обгороджено та взято під охорону працівниками поліції.

20 липня співробітники групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС у Рівненській області прибувши на місце події встановили, що знахідкою виявився артилерійський снаряд калібром 76 мм. часів Другої світової війни. Під час додаткового обстеження прилеглої території рятувальники виявили ще 7 аналогічних артснарядів.

Всі вибухонебезпечні знахідки піротехніки вивезли у спеціально відведене місце та успішно знешкодили.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером «101» або «102».

Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмету, категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ