На Вінниччині продовжується обстеження туристичних маршрутів (+фото)

На Вінниччині продовжується обстеження туристичних маршрутів (+фото)

21.07.16 08:49 0 589
Відповідно до доручення голови облдержадміністрації Валерія Коровія, у рамках виїзного обстеження потенційно привабливих туристичних об'єктів області для туристів з Республіки Польща члени робочої групи відвідали палац родини фон Мекків і музей П. І. Чайковського і смт. Браїлів Жмеринського району, Свято-Троїцький жіночий монастир смт.Браїлів Жмеринського району, Лядовський скельний монастир с. Лядова Могилів-Подільського району.

Члени робочої групи, до якої увійшли представники Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації, управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації, громадські діячі та представник КП «Подільського туристично-інформаційного центру», мали можливість відвідати музей П. Чайковського, який знаходиться в палацовій споруді родини фон Мекків, заснований при Браїлівському ПТУ-6 у 1979 році. Музейна колекція нараховує майже 2 000 експонатів.

Щороку музей відвідує понад 5 000 осіб. Експозиція присвячена перебуванню П.Чайковського у Браїлові. Видатний композитор вперше прибув сюди 17 червня 1878 р., уподобав це місце і приїздив ще чотири рази впродовж двох наступних років. Тут він написав і присвятив Браїлову п'єси для скрипки та фортепіано «Воспоминание о дорогомместе», створив романси (найвідоміші - «Средь шумного бала», «То былораннеювесной», «Серенада Дон Жуана»), закінчив оперу «Орлеанскаядева».?Привертає увагу відвідувачів «кімната-ліхтарик» - в минулому робочий кабінет Н. фон Мекк і П. Чайковського, експозиція якого розповідає про життя і творчість генія музики.

В інтер'єрі залу розміщені особисті речі Надії Філаретівни (меблі, музичні інструменти, письмове приладдя тощо), передані до фондів музею її нащадками. У вітринах виставлені оригінали музичних видань ХІХ ст.

Також члени робочої групи відвідали Свято-Троїцький жіночий монастир 1767-1778р.р., побудований коштом Ф. Потоцького як монастир католицького ордену тринітаріїв у вигляді цегляної тринавної базиліки з двоярусною дзвіницею. Інтер'єр розписав у 1787 р. віденський художник Й.Прагтль (розписи не збереглися). Після 1830 р., коли монастир став православним, розписи у стінних нішах виконав Є. Осмоловський. Келії монастиря двоповерхові, цегляні. У ХІХ ст. була зведена брама зі службовими приміщеннями. У монастирі є свої шановані ікони - Браїлівської Почаївської Божої Матері, БраїлівськоїЧенстоховської Божої Матері, Божої Матері Троєручиці, написані на Афоні на початку ХІХ ст. На поклоніння іконам сюди йдуть численні прочани.

Ще один туристичнийоб'єкт, який відвідали члени робочої група, -цеоколиці с. Лядова, - належать до унікальних природних об'єктів Середнього Подністров'я. Село розташоване біля великого каньйону Дністра на лівому березі річки Лядови, з усіх боків оточене крутими схилами, на яких виходами крейди утворені стіни з печерами, стовпами, окремими скелями.

Однак Лядова відома перш за все тим, що тут зберігся один з найдавніших православних монастирів - скельний, заснований в ХІ ст., який отримав поетичну назву «Подільський Афон». Він розташований на скельній терасі 90-метрової гори над Дністром. Ансамбль складається з трьох печерних храмів: Усікновення Глави Іоанна Предтечі, Святої Параскеви П'ятниці та Святого Антонія Печерського.У 1848 р. до церкви Іоанна Предтечі добудовано дзвіницю (зруйнована 1938 р., нині відбудовується). На території монастиря є могили ченців ХVІІІ–ХІХ ст., а також лікувальні джерела. За легендами та народними переказами, тут зупинявся на шляху з Афону до Києва преподобний Антоній Печерський. За результатами поїздки робочою групою обстежені об'єкти будуть запропоновані для включення до туристичного маршруту Вінниця – смт. Браїлів – с. Лядова.

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівський міський ...
Наступна новина: Луцьк: порушники вимог ...

КОМЕНТАРІ