На Вінниччині посилено роз’яснювальну роботу щодо дотримання правил поводження на водних об’єктах краю (+фото)

На Вінниччині посилено роз’яснювальну роботу щодо дотримання правил поводження на водних об’єктах краю (+фото)

21.07.16 14:54 0 572
Про це під час прес-конференції повідомив директор Департаменту цивільного захисту облдержадміністрації Сергій Вовченко.

За словами Сергія Вовченка за перше І півріччя 2016 року в області зареєстрована 1 надзвичайна ситуація природного характеру місцевого рівня. «31 травня в Ямпільському районі (с. Велика Кісниця, Слобода-Підлісівська, Русава, Гальжбіївка, Клембівка, Петрашівка, Михайлівка, Качківка, Дзтгівка) внаслідок дуже сильного дощу потоками води розмиті та замуленні 9,5 км доріг, з них 1,5 км доріг державного значення і 8 км комунального значення. Також масово пошкоджено сільськогосподарські культури, підтоплено 23 приватних житлових будинки та 36 криниць, замулені земельні ділянки на 72 сотках», - повідомив посадовець.

В ході конференції Сергій Вовченко окремо розповів про надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру на території Вінницької області що трапились з початку 2016 року, зокрема:

- 8 випадків ускладнення погодних умов;

- 13 випадків отруєння чадним та по 1-му природним і вихлопним газом;

- 63 випадки звернень громадян за медичною допомогою внаслідок переохолодження організму;

- 57 випадків медико-біологічного характеру, з них 5-харчові отруєння, 26 – отруєння токсинами грибів та 26 випадків отруєння сурогатами алкоголю;

- 75 випадків порушення правил безпеки та необережного поводження з небезпечними хімічними речовинами;

- 2 випадки вибуху котлів на твердому паливі та 1 вибух побутового газу;

- 12 випадків ураження електричним струмом;

- 8 випадків травмування потягом;

- 13 випадків загибелі людей внаслідок порушення правил техніки безпеки;

- 12 випадків захворювання свійських тварин на сказ;

- 17 випадків отримання анонімних повідомлень;

З метою запобігання виникнення надзвичайних ситуацій та зменшення їх наслідків в області, місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування було вжито комплекс заходів. «Здійснюються постійні перевірки технічного стану системи водовідведення, контроль за транспортними комунікаціями (мости, дороги, залізничні переїзди), запобігання передумов аварій і нещасних випадків», - повідомив Сергій Вовченко.

За словами Сергія Вовченка на Вінниччині посилено роз'яснювальну роботу щодо дотримання правил поводження на водних об'єктах краю. «З початку 2016 року на водних об'єктах області зареєстровано 52 події, при яких загинуло 45 осіб, з них 3 дитини, травмовано – 4 особи. Найбільше людей загинуло: у місті Вінниця та Тульчинському районі по 5 осіб, Калинівському – 4 осіб, Тиврівському, Гайсинському, Літинському та Тростянецькому районах по 3 особи та Теплицькому районні – 2», - наголосив посадовець.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У чотирьох районах ...

КОМЕНТАРІ