На Вінничині належна якість надання медичних послуг - один з основних пріоритетів роботи обласної влади (+фото)

На Вінничині належна якість надання медичних послуг - один з основних пріоритетів роботи обласної влади (+фото)

21.07.16 16:24 0 593
На цьому наголосив голова облдержадміністрації Валерій Коровій під час розширеного засідання Колегії Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації щодо підсумків діяльності галузі охорони здоров'я регіону в І півріччі 2016 року та актуальні завдання на ІІ півріччя поточного року. У засідання також взяв участь голова обласної Ради Анатолій Олійник.

До уваги присутній, а це головні лікарі, обласні та міські позаштатні спеціалісти, директори медичних коледжів, було представлено 4 доповіді.

Головними промовцями на Колегії виступили: директор Департаменту охорони здоров'я ОДА – Людмила Грабович, яка доповіла про стратегічні напрямки розвитку галузі, а також стан та її перспективи; заступник директора ДОЗ ОДА – Надія Марусяк; начальник управління лікувально-профілактичної допомоги населенню – Ольга Задорожна та начальник КУ «Інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» Вінницької області – Василь Железняк.

Доповідачі акцентували свою увагу як на плюсах, так і на мінусах у розвитку галузі станом на поточний час. Так, Надія Марусяк привернула увагу лікарів до проблеми зростання показників по пренатальній смертності серед новонароджених: «Коли я бачу такі дані, у мене виникає питання: «Що робить наша жіноча консультація!?». Нам необхідна максимально рання система обліку вагітності та, обов'язково, пренатальний скринінг», – наголосила заступник директора Департаменту.

Розглядаючи роботу галузі, спеціалісти зверталися й до аналізу основних показників діяльності, тем надання медичної допомоги населенню на первинному рівні, наданню стаціонарної допомоги, роботі обласних та районних закладів охорони здоров'я, їх співпраці із місцевою владою

«Дуже прикро, що деякі міські голови не розуміють необхідності у налагоджені співпраці медичних установ із владою та допомоги їм на місцевому рівні», – зауважила директор Департаменту охорони здоров'я ОДА.

Заслухавши доповіді спеціалістів, звернувши увагу на зауваження щодо розвитку системи охорони здоров'я області, голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій акцентував увагу присутніх на необхідності інтегрування приватних лікарень в загальну систему медичної допомоги. Наголосив на недопустимості політизації галузі та втрати позитивний напрацювань, яких вдалося досягнути за останній період.

«Ми не повинні допускати популізму. Охорона здоров'я – наш пріоритетний напрямок роботи, – наголосив очільник області. – Ми повинні побудувати стратегію так, щоб кожен спеціаліст галузі на 4-5 років знав, у якому напрямку рухатись і якими є пріоритетні напрямки діяльності. Влада та галузь охорони здоров'я повинні тісно співпрацювати. Це необхідно для підтримки населення та руху вперед, – наголосив Валерій Коровій.

До слів голови ОДА приєднався й голова обласної ради Анатолій Олійник, який також наголосив на важливості такого питання, як належна якість медичної допомоги населенню краю.





















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині відтепер ...
Наступна новина: Чернівці: Майже 103,5 ...

КОМЕНТАРІ