Технологія гідроізоляції колодязів

Технологія гідроізоляції колодязів

21.07.16 22:00 0 749

Напевно однією з важливіших споруд на власній земельній ділянці є колодязь. Величезну помилку роблять ті, хто вважає, що для захисту колодязя досить лише кришки, яка прикриє його від атмосферних опадів. Якщо ця споруда не має надійної гідроізоляції, то скоро це дасть про себе знати. Такі колодязі, до наївного подиву недбайливих господарів, через певний час міліють, а вода в них стає непридатною для пиття.

Для чого потрібна гідроізоляція колодязів?

Як повідомляє izolexpert.ru: колодязі на ділянках діляться на три види і, відповідно, виконують три основні функції.

Види колодязів:

  • звичайні;
  • каналізаційні (септики);
  • технічні.

Звичайні колодязі служать джерелом питної води - чистішої, ніж в водопроводах колективного користування. Однак під дією ґрунтових вод стінки колодязя руйнуються, і в нього потрапляють частинки глини, грунтові солі або хімікати, які розпорошуються на сільгоспугіддях, нафтопродукти, що потрапили на грунт, фекалії, залишки розклавшоїся органіки і багато іншого. Вода, багата такими добавками, вже навіть після кип'ятіння і очищення не може вважатися питною.

Каналізаційні колодязі (септики). У цьому випадку схема прямо протилежна: потрібно захистити грунтові води від забруднень, які можуть проникнути через колодязь.

У технічних колодязях розташовуються водорозбірні крани і розгалуження інших комунікаційних ліній. У них не повинно бути води по визначенню. Але якщо ви віддали перевагу бетонному колодязю склопластикового аналогу, будьте готові до гідроізоляційних робіт - інакше з часом вся конструкція буде приведена в непридатність корозією і заростанням, і рівень вологості в шахті не зможе відповідати мінімальному рівню.

Роботи по ізоляції колодязів від грунтових вод діляться на два види:

  • зовнішня гідроізоляція колодязя - більш трудомістка, але і більш ефективна;
  • внутрішня гідроізоляція.

Одночасна гідроізоляція зсередини і зовні надовго захистить колодязь від ерозії і забезпечить, в залежності від призначення, або чистоту питної води, або мінімальну вологість в шахті.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Як вибрати дитячий ...

КОМЕНТАРІ