Прокурори Рівненщини ініціюють витребування у недобросовісних орендарів земельної ділянки вартістю 7,8 млн грн

Прокурори Рівненщини ініціюють витребування у недобросовісних орендарів земельної ділянки вартістю 7,8 млн грн

26.07.16 09:23 0 493
Відповідно до статті 206 Земельного кодексу України використання землі в державі є платним. Плата за землю справляється відповідно до закону.

Однак, порушення зазначених норм законодавства виявила прокуратура Рівненської області у діях двох недобросовісних орендарів земельної ділянки запасу промисловості, транспорту та зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення у м. Дубровиця, вартість якої становить 7,8 млн грн.

Так, встановлено, що усупереч вимогам законів та укладеного в 2013 році з органом місцевого самоврядування договору, двоє громадян - іноземців систематично не сплачували орендну плату за користування землею площею 2,8 га.

Водночас, орендодавець будь-яких заходів щодо розірвання договірних відносин з орендарями з підстав систематичної несплати коштів не вжив, що свідчить про факт неналежного здійснення цим органом своїх повноважень щодо захисту інтересів держави.

У зв'язку з цим прокуратура Рівненської області звернулася з позовом до суду з вимогою про розірвання вищенаведеного договору та зобов'язання недобросовісних орендарів повернути територіальній громаді земельну ділянку у стані не гіршому порівняно з тим, у якому її було передано в оренду.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За допомогою системи ...
Наступна новина: В Луцьку мешканці приватних ...

КОМЕНТАРІ