Чернівці: Умови нарахування мінімального єдиного соціального внеску

Чернівці: Умови нарахування мінімального єдиного соціального внеску

26.07.16 08:20 0 625
Чернівецька ОДПІ звертає увагу роботодавців на необхідність донараховувати єдиний внесок, якщо база його нарахування не дотягує до розміру мінімальної зарплати, встановленої на місяць, за який нараховують дохід.

Відповідно до статті 8 Закону України від 08.07.10 р.№ 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» коли база нарахування єдиного внеску не перевищує розміру мінімальної зарплати, установленої законом на місяць, за який отримано дохід, суму єдиного внеску розраховують як добуток розміру мінімальної зарплати, установленої законом на місяць, за який отримано дохід, та ставки єдиного внеску.

Так доводиться робити, коли зарплата працівника за основним місцем роботи за місяць менше мінімальної через роботу на умовах неповного робочого часу; одержання за місяць відпускних, які було обчислено із зарплати, яка була менша за мінімальну на момент, коли людина йде у відпустку; одержання лікарняних чи декретних, які через особливості розрахунку (зокрема залежно від наявного страхового стажу) та разом з іншими доходами, що обкладаються єдиним внеском, менші за мінімальний розмір заробітної плати; працівник, якому нараховано зарплату менше мінімальної, був у цьому місяці у відпустці без збереження зарплати.

Нагадуємо, з 01.05.2016 року розмір мінімальної зарплати встановлено на рівні 1450 гривень на місяць. Тож мінімальна сума єдиного внеску, яку за викладених обставин потрібно буде сплатити до бюджету, становить 319 гривень.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінниччині по 30-ти ...

КОМЕНТАРІ