На Тернопільщині доповнили альбом –атлас зарезервованих земельних ділянок площею майже 900 гектарів

На Тернопільщині доповнили альбом –атлас зарезервованих земельних ділянок площею майже 900 гектарів

26.07.16 10:08 0 503
Підсумки роботи земельної служби області за І півріччя цього року підбили під час розширеного засідання колегії Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області.

Керівники територіальних органів Держгеокадастру у Тернопільській області активно поділились досвідом щодо виконаної роботи у І півріччі цього року.

Участь у роботі колегії взяв заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Ігор Вонс.

Заступник начальника Управління землеустрою та охорони земель зазначив, що за три місяці фахівці Держгеокадастру області доповнили альбом –атлас зарезервованих земельних ділянок площею майже 900 гектарів. Тепер є змога забезпечити учасників антитерористичної операції земельними ділянками. Нині загальна площа складає приблизно 4,5 тисяч гектарів.

Про продаж права оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності на колегії Головного управління розповів начальник відділу ринку та оцінки земель Віталій Гагуа: – продали права оренди у звітному періоді на 87 земельних ділянок площею 985,6 га. Перебувають в стадії підготовки матеріали ще по 141 земельній ділянці сільськогосподарського призначення. З них: по 28 земельних ділянках опубліковані оголошення про проведення земельних торгів які відбудуться у липні місяці. Аукціони відбудуться у Шумському – 4, Борщівському – 4, Козівському – 7, Заліщицькому і – 2, Теребовлянському – 3, Бережанському – 7 та Зборівському районах – 1 земельна ділянка. На 113 земельних ділянок проводять виготовлення технічних документацій та нормативної грошової оцінки. Готуємо по 16 земельних ділянках відповідні угоди на підготовку лотів до продажу. Продаж права оренди пропонується лише на 7 років з стартовою ціною еквівалентною 8% нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

– У першому півріччі 2016 року державні кадастрові реєстратори Держгеокадастру області прийняли більше 36 тисяч заяв, що більше на 24% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, – зазначила керівник відділу реєстрації об'єктів державного земельного кадастру Управління державного земельного кадастру Олена Дирда. – Найбільше заяв у 2016 році опрацювали державні кадастрові реєстратори у Тернопільському (5026), Борщівському (2927), та Збаразькому районах (2652), найменше у Підгаєцькому (689), Шумському (1246) та Монастириському (1402) районах.

Підсумовуючи виступи, заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Ігор Вонс звернув увагу присутніх на належній взаємодії землевпорядної служби з органами державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, науковими і проектними установами і організаціями та правоохоронними органами.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: тривають ремонтні ...
Наступна новина: Позитивні тенденції на ...

КОМЕНТАРІ