Анатолій Бондар: «Охорона лісів від незаконних рубок та інших лісопорушень – спільне завдання лісівників,громадськості та правоохоронних органів» (+фото)

Анатолій Бондар: «Охорона лісів від незаконних рубок та інших лісопорушень – спільне завдання лісівників,громадськості та правоохоронних органів» (+фото)

26.07.16 13:15 0 740
В обласному управлінні лісового та мисливського господарства під головуванням начальника ВОУЛМГ Бондаря А.О. проведено оперативну нараду, на якій розглянуто хід виконання вимог Державного агентства лісових ресурсів України щодо листа Національної поліції України від 13 травня 2016 року з питань охорони лісів від незаконних рубок та інших лісопорушень.

На нараді також виступили Предоляк Сергій Володимирович, старший інспектор з особливих доручень управління превентивно діяльності ГУ Національної поліції у Вінницькій області та Душко Сергій Васильович, заступник начальника відділу управління захисту економіки департаменту захисту економіки ГУ Національної поліції у Вінницькій області.

В нараді взяли у заступники начальника, начальники відділів обласного управління лісового та мисливського господарства, керівники лісогосподарських та лісомисливських підприємств облуправління.

Бондар А.О. виступив з інформацією «Стан та завдання лісогосподарських підприємств Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства щодо питань охорони лісів від незаконних рубок та інших лісопорушень». Анатолій Омелянович наголосив, що час вимагає чіткості при проведенні всіх операцій з лісопродукцією, підвищення вимогливості й відповідальності, упередження лісопорушень, невідворотності покарання. Виступаючий зупинився на питаннях електронного обліку деревини, проведення аукціонних торгів, дотримання стандартів деревини, достовірності лісових ревізій, інвентаризації деревини, результативності роботи рейдових бригад, захищеності працівників державної лісової охорони, які охороняючи флору й фауну держави, ризикують своїм життям і здоров'ям.

Особливу увагу акцентував Бондар А.О. на співпраці з правоохоронними органами в питаннях збереження лісу від розкрадання, боротьби з браконьєрством. Анатолій Омелянович звернувся з проханням до керівництва ГУ Нацполіції у Вінницькій області бути особливо коректними, точними при поширенні інформації про факти лісопорушень. Адже громадськість особливо гостро реагує на такі повідомлення. Прикро, що іноді лунають безпідставні звинувачення на адресу працівників держпідприємств лісового господарства, які поширюються деякими ЗМІ. Лісівники відкриті до співпраці. А уточнення з лісівниками тієї чи іншої інформації про лісопорушення зробить повідомлення достовірним. Адже, на превеликий жаль, ніхто не несе відповідальності за поширення часто упередженої, неправдивої інформації про факти лісопорушень.

Начальник управління Бондар А.О. зобов'язав директорів держлісгоспів постійно контактувати на місцях з органами влади, правоохоронними органами, засобами масової інформації. Лісівникам нічого приховувати. Вони проводять велику роботу по збільшенню лісистості області, облаштуванню в лісах зон відпочинку, по боротьбі з браконьєрами, охороні лісів від пожеж. Але ця щоденна багатогранна робота чомусь іноді відходить на другий план перед недостовірною інформацією про лісопорушення, до якого лісівники не причетні.

Обласне управління лісового та мисливського господарства в першу чергу зацікавлене в оперативному виявленні та запобіганні здійснення незаконних рубок у лісах області. Не секрет, що останнім часом у лісах України безчинствують злочинні угрупування з відповідним оснащенням, таким як прилади нічного бачення, радіостанції, вантажні автомобілі з гідроманіпуляторами тощо. Ці групи діють зухвало, переважно в нічний період, заготовляючи виключно крупномірні дерева.

Державна лісова охорона спільно з представниками поліції, природоохоронних органів, громадських організацій готова до проведення рейдів у лісах щодо виявлення місць здійснення незаконних рубок.

Лісівники області спільно з представниками Національної поліції та Державної фіскальної служби проводять рейди на автошляхах для перевірки правомірності перевезення деревини.

Бондар А.О. підкреслив, що збереження та примноження лісів – спільне завдання лісівників, громадськості, правоохоронців.

Прес-служба Вінницького ОУЛМГ



Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ