Чернівці: Мешканці облаштували дитячий майданчик власними силами

Чернівці: Мешканці облаштували дитячий майданчик власними силами

27.07.16 12:54 0 559
24 липня відбулося відкриття майданчику для занять “воркаутом” у дворі по вул. Південно-Кільцевій, 1а. Унікальність майданчику в тому, що всі етапи робіт — від погодження земельних питань до, власне, облаштування території, робилися власними силами мешканців навколишніх будинків.

У жовтні 2015 року зародилась ініціатива “Буковинська хортиця” і мешканці на загальних зборах підняли питання про необхідність створення дитячого майданчика та комфортного скверу для відпочинку всіх мешканців будинку. В результаті мешканці зробили прибирання скверу, виготовили та встановили лавиці та смітники, організували кінопокази та розваги для дітей.

Паралельно розпочалась робота з документами щодо передачі мешканцям даної ділянки та її відведення для створення дитячого майданчика. Найдієвішою виявилася електронна петиція, яка набрала 250 голосів, і вже на сесії Чернівецької міської ради було прийнято рішення про тимчасову (до створення дитячого садочку на території лікарні) передачу ділянки мешканцям для облаштування дитячого майданчика.

Проект «WORKout ZONA» отримав підтримку Британської ради, яка виділила кошти на придбання та встановлення спортивного комплексу на території майданчика. 24 липня відбулось офіційне відкритття майданчика, для якого мешканці підготували майстер-класи з виготовлення еко-їжі, бісероплетіння, розпис хною, показові виступи зі стрітворкауту, виставку-продаж дитячих книг, фотовиставку історії майданчику, вечірній показ мультфільмів, музику та пригощання. Не оминули увагою даний захід місцеві депутати та міський голова Олексій Каспрук.

Історія створення майданчика є яскравим прикладом об'єднання громади мешканців задля досягнення спільної мети та демонструє силу і потенціал місцевих громад.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Рівненській області за ...

КОМЕНТАРІ