Чернівці: Виведення заробітної плати з «тіні» – одне з ключових питань нашого сьогодення.

Чернівці: Виведення заробітної плати з «тіні» – одне з ключових питань нашого сьогодення.

27.07.16 11:02 0 665
На постійній основі працівниками департаменту праці та соціального захисту населення міської ради, Чернівецької ОДПІ ГУ ДФС у Чернівецькій області, ГУ Пенсійного фонду України у Чернівецькій області, управління Держпраці у Чернівецькій області проводиться інформаційно-роз'яснювальна робота з роботодавцями та застрахованими особами щодо негативних наслідків неоформлених трудових відносин, виплати заробітної плати в «конвертах», її впливу на розмір пенсійного забезпечення при виході на пенсію.

25 липня під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Середюка В.Б. відбулось чергове засідання міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення м.Чернівців, на якому розглянуто стан справ з рівнем заробітної плати на 6 підприємствах міста, де, за даними поданої звітності середньомісячна заробітна плата найманим працівникам нараховується у розмірах, нижче законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати.

Впродовж І півріччя 2016 року спеціалістами департаменту праці та соціального захисту населення міської ради проведено 39 перевірок на предмет дотримання підприємствами, установами і організаціями різних форм власності чинного законодавства у сфері трудових відносин. За результатами перевірок внесено 187 пропозицій та рекомендацій з питань колективно-договірного регулювання трудових відносин, усунення виявлених порушень та недоліків. Станом на 01.07.2016 підприємствами міста додатково донараховано працівникам 104,6 тис.грн., зокрема, невиплачену індексацію заробітної плати, компенсацію невикористаної відпустки при звільненні, оплату святкових, вихідних, тощо.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині навчають ...
Наступна новина: Житомирщиною прямує ...

КОМЕНТАРІ