Окремі лучани боргують за житлово-комунальні послуги величезні суми

Окремі лучани боргують за житлово-комунальні послуги величезні суми

27.07.16 19:24 0 711
Про роботу комісії з питань стягнення заборгованості з плати за спожиті комунальні послуги, енергоносії учасників оперативної наради інформував перший заступник міського голови Тарас Яковлев.

Він повідомив, що основною проблемою в роботі житлово-комунальних підприємств міста є заборгованість населення за отримані послуги. Зокрема, за інформацією про фінансові результати, дебіторську та кредиторську заборгованість, наданою підприємствами, станом на 1 січня 2016 року заборгованість населення за спожиті житлово-комунальні послуги (крім газо- та електропостачання) становила 80 млн 871 тис.грн.

З метою покращення фінансового стану підприємств житлово-комунального господарства, дисципліни розрахунків за спожиті житлово-комунальні послуги та зменшення заборгованості населення за житлово-комунальні послуги в квітні 2016 року виконавчим комітетом міської ради була створена комісія з питань стягнення заборгованості з плати за спожиті комунальні послуги, енергоносії. Рішенням виконавчого комітету від 20.04.2016 №226-1 затверджено склад комісії та Положення про організацію її роботи та функцій. Голова комісії – перший заступник міського голови. До складу комісії увійшли представники департаменту ЖКГ, підприємств-надавачів комунальних послуг, виконавчої служби, поліції, член виконкому. Кількісний склад комісії – 12 чоловік.

Комісія на засіданнях (проведено 4) розглядала питання про споживачів міста, заборгованість яких за житлово-комунальні послуги станом на 1 січня 2016 року за даними МОЦ становила понад 50 тис.грн, загальна сума їх боргу – 3 млн 770 тис. грн. Серед них: 38 власників/квартиронаймачів мають заборгованість більше 50 тис.грн; 13 власників/квартиронаймачів – заборгованість від 60 до 70 тис.грн; 7 власників/квартиронаймачів – заборгованість від 70 до 80 тис.грн;

2 власник/квартиронаймач – заборгованість від 80 до 90 тис.грн.; 1 власник – заборгованість понад 90 тис.грн.

Після проведеної роботи групами, заборгованість боржників (61), які були повідомлені листами, станом на 1 травня 2016 стала 3 млн 863 тис. грн. із 3 млн. 908 тис.грн, яка була станом на 1 квітня 2016. Варто зазначити, що загальна сума зменшення заборгованості на 67 тис. 902 грн. (31споживач), однак по окремих споживачах (по 30) має місце збільшення боргу на загальну суму 22 тис. 341 грн. Загальний результат – зменшення заборгованості на 45 тис. 561 грн.

На останньому засіданні – 30 червня 2016 року було доручено: начальникам відділів департаменту ЖКГ: юридичного та реєстру житлового фонду розглянути та підготувати документи до суду на відселення в квартири меншої площі боржників (13 квартиронаймачів) неприватизованих квартир; керівникам Першого та Другого відділів державної виконавчої служби розглянути питання та розпочати реалізацію (відчуження) квартири боржників (8 власників) відповідно до Закону України «Про виконавче провадження»; відновити роботу груп щодо оповіщення боржників; підготувати лист - повідомлення керівнику підприємства, на якому працює боржник з проханням провести роз'яснювальну роботу з працівником щодо погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги та проведення в подальшому своєчасно та в повному обсязі розрахунків за надані послуги.

Комісія з питань стягнення заборгованості з плати за спожиті комунальні послуги, енергоносії вживає заходи щодо зменшення заборгованості населення за житлово-комунальні послуги.

Тарас Яковлев закликав громадян, які мають заборгованість з оплати за спожиті комунальні послуги та енергоносії, звернутися у департамент соціальної політики для отримання субсидій та до енергопостачальних організацій для реструктуризації боргу.

Міський голова Микола Романюк просив лучан відповідальніше ставитися до сплати за комунальні послуги, адже серед неплатників 70-80 відсотків людей, які спроможні оплачувати за спожиті послуги. А тим, хто має невисокий рівень доходів, держава дає можливість скористатися субсидією, і оформити тепер її можна за спрощеною процедурою.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Завдяки втручанню ...

КОМЕНТАРІ