Житомирщиною прямує децентралізаційний марафон

Житомирщиною прямує децентралізаційний марафон

27.07.16 11:13 0 595
Всеукраїнська акція під назвою «Децентралізаційний марафон» була ініційована Асоціацією міст України та запущена у червні з метою активізації та стимулювання процесу об'єднання і формування спроможних громад.

Про це розповіла під час брифінгу з питань децентралізації, виконавчий директор Житомирського регіонального відділення Асоціації міст України Тетяна Кухарська.

Марафон проходить під гаслом «1000 громад: на старт!» та має на меті охопити всі регіони України. Протягом півроку у громадах пройде близько 1000 виїзних заходів, які організовуватимуть регіональні відділення Асоціації.

Наші спеціалісти побували вже у 14 з 50 намічених громад. Консультанти інформують про переваги децентралізації, роз'яснюють переваги та процеси об'єднання, консультують та допомагають готувати необхідні документи.

Тетяна Кухарська закликала представників ЗМІ долучатися до просування реформи, поїхати разом з консультантами, почути з перших вуст, про що говорять у громадах та донести до населення всю суть децентралізації.

Крім того, саме для журналістів, які висвітлюватимуть децентралізаційний марафон, оголошено конкурс на краще висвітлення «Спроможні громади – сильна держава».

Конкурс проводиться у кожній області окремо, організаторами виступають регіональні відділення Асоціації міст України.

Номінації Конкурсу

* Публікація в друкованих або Інтернет ЗМІ.

* Телевізійна програма (або серія програм).

* Радіопрограма (або серія програм).

Для участі у Конкурсі потрібно подати у відповідне регіональне відділення АМУ заявку та матеріали, що були опубліковані або вийшли в ефір у період липень-жовтень 2016 року у регіональних медіа (державних, комунальних, приватних). Головна вимога – змістовне висвітлення «Децентралізаційного марафону».

Житомирське РВ АМУ: (0412)223466, виконавчий директор Тетяна Кухарська (096)9963168, регіональний консультант з комунікацій Світлана Прокоф'єва, моб.:(096)4489471.

* Прийом публікацій до 4 жовтня.

* Оголошення переможців в областях – 15 листопада.

* Церемонія нагородження переможців в областях – листопад

* Спеціальний захід АМУ для журналістів регіональних ЗМІ у Києві – грудень.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Виведення ...
Наступна новина: Какие есть разновидности и ...

КОМЕНТАРІ