В Луцьку релігійні організації можуть зменшити зобов’язання з податку на нерухоме майно,відмінне від земельної ділянки

В Луцьку релігійні організації можуть зменшити зобов’язання з податку на нерухоме майно,відмінне від земельної ділянки

30.07.16 11:30 0 527
У зв'язку зі змінами, внесеними до п.п. 266.2.2 п. 266.2 ст. 266 Податкового кодексу України, релігійні організації – власники об'єктів нерухомості, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку, та нерухомість яких використовуються виключно для забезпечення статутної діяльності, включаючи ті об'єкти, в яких здійснюють діяльність засновані такими релігійними організаціями добродійні заклади (притулки, інтернати, лікарні тощо), крім об'єктів нерухомості, в якій здійснюється виробнича та/або господарська діяльність, можуть зменшити зобов'язання з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з 1 липня 2015 року.

Законом України від 14 травня 2015 року № 420-VIII «Про внесення зміни до статті 266 Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування нерухомості релігійних організацій» (далі – Закон № 420) внесено зміни щодо оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки, які набрали чинності з 01 липня 2015 року.

Так, відповідно до п.п. «и» п.п. 266.2.2 п. 266 ст. 266 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) не є об'єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, об'єкти нерухомості, що перебувають у власності релігійних організацій, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку, та використовуються виключно для забезпечення їхньої статутної діяльності, включаючи ті, в яких здійснюють діяльність засновані такими релігійними організаціями добродійні заклади (притулки, інтернати, лікарні тощо), крім об'єктів нерухомості, в яких здійснюється виробнича та/або господарська діяльність.

Пунктом 3 розд. ІІ «Прикінцеві положення» Закону № 420 рекомендовано органам місцевого самоврядування у місячний термін з дня опублікування Закону № 420 переглянути рішення щодо встановлення на 2015 рік податку на майно (в частині податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки) для об'єктів нерухомості, що перебувають у власності релігійних організацій.

Відділ організації роботи Луцької ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 14 серпня у Луцьку ...

КОМЕНТАРІ