В Житомирській області проблемні річки Хомора та Случ почистять

В Житомирській області проблемні річки Хомора та Случ почистять

30.07.16 17:33 0 542
Продовжуючи роботу у напрямку покращення стану забруднених річок, 27 липня в Баранівській райдержадміністрації відбулось засідання районного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на річках Хомора та Случ.

Стан забруднених річок залишається небезпечним. Саме тому, усі його учасники радилися, як краще очистити водойми.

У засіданні взяли участь начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Вадим Войцешук, начальник управління цивільного захисту населення облдержадміністрації Сергій Безносюк, заступник начальника обласного управління водних ресурсів Олег Микитин, генеральний директор ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика» Сергій Коренєв, голова райдержадміністрації Микола Вельчинський.

Микола Вельчинський зауважив, що завдяки спільним зусиллям керівництва області та району, Понінківської картонно-паперової фабрики, усіх зацікавлених установ та організацій вдалося локалізувати цю проблему і на вже не така критична ситуація, яка була на початку. Відповідно до цього було розроблено протокол щодо спільного напрацювання подальших кроків по ліквідації забруднення р. Хомора та попередження забруднення р. Случ.

Штабом з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації розроблено технічне завдання по проведенню розчистки русла річки Хомора від донних мулових відкладів та осаду на території Першотравенської селищної ради.

ТОВ « Поніківська картонно-паперова фабрика» найближчим часом приступає до виконання робіт з проведення розчистки русла річки Хомора із застосуванням драглайну та мулового насосу від донних мулових відкладів та осаду на території Понінківської селищної ради від місця скиду та на території Першотравенської селищної ради. А також забезпечить вивезення піднятих донних відкладень та осаду на власні очисні споруди.

Як повідомив генеральний директор ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика» Сергій Коренєв, на даний час в повному обсязі відновлено роботу однієї паралельної лінії очистки. Зараз триває робота з відновлення другої лінії. Також відновлена аерація, робота першого та другого радіального відстійника, колектора та встановлений бетонний лоток.

керівництво фабрики готове посприяти у відновленні роботи греблі у Першотравенську. Адже, коли рівень води підвищиться, річка краще і швидше буде очищуватися.

Вадим Войцешук повідомив, що в Міністерстві екології та природних ресурсів України відбулася нарада з даного питання, за результатами якої дано відповідні доручення в межах Хмельницької та Житомирської областей. Це перегляд дозволів на спецводокористування, коригування відповідно до ситуації, перегляд граничних норм концентрацій шкідливих речовин у воді, повний перегляд режимів користування, в тому числі питання роботи очисних споруд. Зараз основне завдання не тільки очистити річку, а й куди вивозити відкладення з її дна.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ