Вінничина: з нагоди професійного свята керівництво області нагородило кращих правників у сфері торгівлі та ресторанного обслуговування (+фото)

Вінничина: з нагоди професійного свята керівництво області нагородило кращих правників у сфері торгівлі та ресторанного обслуговування (+фото)

30.07.16 14:07 0 585
29 липня, в приміщені обласної державної адміністрації з нагоди Дня працівників торгівлі відбулось нагородження кращих працівників галузі.

Вітаючи присутніх, перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко зазначив, що протягом останніх років внутрішня торгівля області характеризується сталою позитивною динамікою, зростанням обсягів роздрібного товарообороту. Товарооборот в області минулого року становив понад 3,5 млрд. грн.. За перше півріччя 2016 року приріст становить близько 2% порівняно з відповідним періодом 2015 року. «Тому з великою повагою дякуємо всім працівникам торгівлі за їх значний внесок у розвиток галузі, удосконалення її інфраструктури, підтримку вітчизняного товаровиробника, поліпшення якості сервісу. Бажаю економічного росту, багато років щасливого життя, прибутків та позитивної енергії».

В свою чергу перший заступник голови обласної Ради Людмила Щербаківська зазначила: «Нехай з кожним днем зміцнюється престиж обраної вами професії. Бажаємо вам міцного здоров`я, щастя, благополуччя, добробуту, та вдячності від покупців за вашу кропітку щоденну працю».

В ході урочистостей за значний внесок у розвиток торгівельної галузі краю, почесними грамотами облдержадміністрації та обласної Ради було нагороджено кращих працівників у галузі торгівлі та закладів громадського харчування області.

Для довідки:

В сучасних складних економічних умовах торгівля залишається однією з найперспективніших та інвестиційно-приваблюючих галузей бізнесу. В торгівельній галузі області впроваджуються передові технології з використанням вітчизняного та зарубіжного передового досвіду ведення торгівельної діяльності. Завдяки цьому збільшується економічний потенціал області і держави та стає комфортнішим життя пересічних громадян.

За даними Головного управління статистики у Вінницькій області товарооборот роздрібної торгівлі області за січень-червень 2016 року склав 16530,4 млн. гривень, що більше в порівняних цінах до відповідного періоду минулого року на 5,0 % (по Україні - збільшився на 2,3 %). Вінницька область за темпом росту серед областей України займає 3 місце.

На підприємствах торгівлі в області зайнято понад 15 тис. осіб, що становить майже 11% від загальної кількості зайнятих працівників підприємств - усіх видів діяльності. Більше 10 тисяч осіб зайняті торгівельною діяльністю в малому підприємництві (без врахування фізичних осіб-підприємців), з них половина – у мікропідприємництві.

На підприємства торгівлі припадає майже чверть (23,7%) загального обсягу реалізованої продукції (товарів, послуг) підприємств області. Водночас, обсяг реалізованих товарів за торгівельними операціями підприємств усіх видів діяльності, як від основної, так і від другорядної діяльності, становить майже 30% в обсязі реалізованої продукції (товарів, послуг) області.

Галузь торгівлі стабільно розвивається. в області успішно функціонує розгалужена мережа оптово-роздрібної торгівлі та ресторанного господарства, продовжується робота із розвитку торгової мережі. Лише протягом першого кварталу 2016 року в галузі освоєно більше 32 млн.грн. капітальних інвестицій.

На споживчому ринку області і держави впевнено зарекомендували себе торгові марки «Білозгар», «Бріз-Т», «БАРЧАНКА», «Приборівські ковбаси», «Верхівська перлина», «Тульчин», «НЕМИРОFF», «ROSHEN» та інші.

Ефективно розвиваються і працюють підприємства торгівлі «Корона», «Грош», «Гранд», «Варшава», «Продторг», «Альпарі» та інші, які утворені в області, де впроваджуються передові стандарти обслуговування вінничан.

Кращими підприємствами ресторанного господарства є «Дубовий гай», «Версаль», «Диканька», «Вагнес», «Шахерезада» та інші. Розвиває логістику оптова торгівля.

На споживчому ринку області розпочатий новий активний етап розширення продажу товарів вітчизняного виробництва не тільки через наявну фірмову торговельну мережу, але й через організацію ярмарків.

В ринковій торгівлі здійснюють діяльність 87 ринків та 96 постійно-діючих ярмарків, на яких всі товаровиробники забезпечені торговими місцями по їх заявках до потреби. Всі бажаючі суб'єкти господарювання мають власну фірмову торгову мережу, яка постійно розвивається.























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: розпочався ...
Наступна новина: 50 луганських активістів ...

КОМЕНТАРІ