Історія «червоної доріжки»

Історія «червоної доріжки»

30.07.16 12:11 0 889

Вважається, що «червона доріжка» - це власність церемонії Оскара. Це, м'яко кажучи, не так.

Кармазин - дорогоцінний в античній давнині червоно-фіолетовий барвник, що видобувається з виділень особливих залоз черевоногих молюсків і використовується для фарбування дорогих тканин. За вартістю можна порівняти з золотом. У Стародавньому Римі одяг, пофарбований пурпуром, служив відмітним знаком вищих посад. Щоб виготовити 1 грам барвника пурпура, потрібно було переробити 10 000 молюсків. Фарбувати одяг в цей колір могли собі дозволити тільки високі сановники і, звичайно ж, імператори.

Взагалі пурпурний колір був «винайдений» фінікійцями за 1600 років до н. е. З тих пір репутація пурпурного або червоного кольорів тільки росла.

Одне з перших і найвідоміших посилань саме на «червону доріжку» - це п'єса Ескіла «Амамемнон», написану в 458 році до н. е.! Дружина Агамемнона, бажаючи збільшити гріхи чоловіка і погубити його, наказала слугам розстелити для нього червону доожку від колісниці до дверей палацу. По червоній доріжці могли ходити тільки боги або ті, хто несуть статуї богів. Агамемнон зачекав... і пішов по доріжці, не впоравшись з спокусою. Доріжка, звичайно ж, привела його до загибелі.

Червону доріжку розстелили в 1821 році, щоб вітати американського президента Джеймса Медісона. У 1902 році червону доріжку постелили для одного з перших фірмових поїздів, який називався «20th Century Limited».

Сьогодні, червона килимова доріжка - це відмінний декоративний варіант для коридору, гостинної і офісних приміщень. Стильні килимові доріжки прекрасно вписуються в бізнес-центри, торгові точки і навіть VIP-зали. Такі ворсові покриття досить універсальні і можуть як огортати затишком, заповнюючи простір своєю м'якістю, так і створювати урочисту атмосферу для важливих подій.

Червона килимова доріжка є атрибутом важливих заходів, церемоній і фестивалів. Вистилання перед кимось такого виріб говорить про важливість персони, яку зустрічають таким чином. До речі, в Києві орендувати червону доріжку ви можете в компанії "М-Сервіс": http://service-m.org.ua.

Ще ці практичні вироби частенько використовують при оформленні виставкових залів і місць, де проводять конференції. Варто відзначити, що це не просто так. Доріжки не тільки дуже естетичні, але і вкрай зносостійкі. Можливо, саме тому сучасні будинки все частіше оформляють даним видом ворсових покриттів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Ігор Вонс: "Кожен ...
Наступна новина: Чернівці: Працівників ...

КОМЕНТАРІ