У Рівненській області рятувальники продовжують контролювати зернозбиральну кампанію

У Рівненській області рятувальники продовжують контролювати зернозбиральну кампанію

31.07.16 12:15 0 744
На території країни триває зернозбиральна кампанія. Найменша необережність у поводженні з вогнем біля хлібних масивів - кинутий недопалок, іскри від сільгоспмашин, випалювання стерні - можуть стати причиною пожежі, що здатна призвести до значних матеріальних втрат. Тому рятувальники продовжують нагадувати керівникам підприємств про необхідність дотримання протипожежних заходів в місцях збирання, переробки та зберігання зернових.

Так, цього тижня співробітники ДСНС Київщини провели інформаційно-роз’яснювальну роботу та перевірку на хлібному масиві поблизу села Шпитьки Києво-Святошинського району. Інспекторським та керівним складом було здійснено пожежно - технічне обстеження полів, зернозбиральної та пристосованої техніки, що використовується під час жнивної кампанії. Керівники сільськогосподарських та хлібоприймальних підприємств розповіли рятувальникам про ті заходи, які були вжиті аби не допустити пожеж під час збору врожаю. Фахівці ДСНС переконалися, що хлібні поля обкошені та оборані, на місцях чергують автоцистерни, що пристосовані для гасіння пожеж. Зернозбиральні комбайни забезпечені вогнегасниками та необхідним інвентарем відповідно до вимог пожежної безпеки. Рятувальники додатково нагадали комбайнерам правила безпеки, порядок дій під час виникнення загорання та роздали тематичні листівки.

Крім того, працівники Бердичівського та Коростишівського районних відділів Управління ДСНС України у Житомирській області провели інструктажі зпрацівниками сільськогосподарських господарств. Рятувальники надали керівникам підприємств рекомендації, яких необхідно вжити для попередження виникнення пожеж в період жнив та вручили пам'ятки з питань пожежної безпеки. Такі ж заходи були проведені з аграріями Хмельницької, Рівненської, Львівської, Донецької, Волинської, Черкаської, Одеської областей.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій наголошує: категорично забороняється палити стерню та пожнивні залишки, розпалювати багаття, застосовувати будь-який відкритий вогонь на хлібних полях і поблизу них, а також на зернотоках, заготівельних пунктах, елеваторах, поруч із стогами соломи й сіна. Пам’ятайте, що дотримання всіх вимог є запорукою збереження врожаю від пожежі!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: Тротуарная плитка: как ...

КОМЕНТАРІ