З нагоди Всесвітнього дня боротьби із торгівлею людьми у Тернополі провели соціальну акцію

З нагоди Всесвітнього дня боротьби із торгівлею людьми у Тернополі провели соціальну акцію

02.08.16 11:24 0 613
28 липня відбулася прес-конференція з нагоди проведення Всеукраїнської акції «Спільними зусиллями проти торгівлі людьми в Україні» до Всесвітнього дня боротьби із торгівлею людьми, який відзначається 30 липня. Учасники прес-конференції представили стан регіональної політики в сфері протидії людьми та графік проведення інформаційних заходів у Тернопільській області до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми.

Оксана Шуль, головний спеціаліст відділу сім'ї та молоді Тернопільської обласної державної адмінінстрації наголосила, що лише постійне налагодження співпраці між усіма суб'єктами НМВ, зможе удосконалити роботу щодо подолання проблеми торгівлі людьми в регіоні.

Голова правління ТМЖК "Відродження нації" Галина Кравець відмітила, що "виявити людину, яка була в ситуації торгівлі людьми, повністю визначити її потреби та реінтегрувати її в соціум є можливим лише за умови координації зусиль. У Тернопільській області 14 осіб отримали статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми і кожен статус передбачає реабілітацію та формування нової позитивної моделі життя».

В.о. начальника відділу по боротьбі зі злочинами пов'язаними з торгівлеюлюдьми Головного управління Національної поліціїу Тернопільській областіОлександр Буняк підтвердив, що саме 30 липня у Всесвітній день боротьби з торгівлею дюдьми доцільно підвищувати обізаність населення про проблему і заохочувати постраждалих захищати власні права.

Заступник директора обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Тетяна Четвертак наголосила, що забезпечення комплексної допомоги постраждалим від торгівлі людьми дасть змогу реабілітації та реінтеграції їх у суспільство.

Начальник відділу обласного центру зайнятості Тетяна Білінська звернула увагу на проведення інформаційно-просвітницьких заходів для населення, в тому числі внутрішньо переміщених осіб, особливо “груп ризику“ з метою попередження нелегальної міграції.

Під час прес-конференції увага учасників була спрямована на заходи, що мають на меті привернути увагу державних інституцій та населення до проблеми торгівлі людьми.

Заходи відбудуться за ініціативи Всеукраїнської коаліції громадських організацій з протидії торгівлі людьми за підтримки Міністерства соціальної політики, Міжнародної організації з міграції (МОМ) та Аґенства США з міжнародного розвитку (USAID). Так, 29 липня біля пам'ятника І.Франку о 17:00 та 30 липня 2016 р. з 11:00 до 15:00 в місцях найбільшого транспортного сполучення (залізничному та автовокзалі Тернополя) відбудуться просвітницькі акції з розповсюдженням друкованої продукції з інформацією про безпечну міграцію та виявлення осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

Головним завданням заходів є сприяння формуванню у громадян свідомого ставлення до міграційних намірів та власної безпеки, мінімізація вірогідності потрапляння в ситуацію торгівлі людьми; популяризація доступу до послуг Національної безкоштовної лінії з протидії торгівлі людьми 527 та консультування мігрантів та виявлення осіб, які ймовірно постраждали від торгівлі людьми.

Акції відбуватимутьсяодночасно в 17 областях України в місцях найбільшого зосередження людей. До участі в заходах запрошені громадські діячі, волонтери, представники відповідних органів та держструктур, журналісти.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Пенсия по инвалидности: ...
Наступна новина: Що таке оцинкована сталь?

КОМЕНТАРІ