У Житомирі окреслили пріоритетні цілі сталого розвитку.

У Житомирі окреслили пріоритетні цілі сталого розвитку.

02.08.16 11:14 0 552
1 серпня, у Житомирі пройшли обласні консультації з адаптації та локалізації Порядку денного з питань розвитку до 2030 року 17-ти Цілей Сталого Розвитку в Україні.

У заході взяли участь перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма та представники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Метою консультацій є підвищення обізнаності представників органів державної влади, академічних інститутів, аналітичних центрів, неурядових організацій про Цілі сталого розвитку Порядку денного ООН 2030, а також залучення сторін процесу адаптації Цілей сталого розвитку до ООН в контексті України.

Ван Нгуєн, Директор офісу Координатора системи ООН в Україні, у привітальному слові зазначила: «Новий Порядок Денний Сталого Розвитку до 2030 року, 17 Цілей Сталого Розвитку та 169 індикаторів – це не просто документ на папері. Попри те, що Цілі Сталого Розвитку не носять юридично зобов'язуючого характеру, Уряд разом з бізнес-колами та громадським сектором мають створити умови для повноцінного досягнення цих цілей».

Глобальні цілі сталого розвитку стосуються всіх галузей життя людини: економіка, гуманітарна та соціальна сфери (охорона здоров'я, освіта, праця та соціальний захист населення, ґендерна рівність), розвиток сільського господарства, промисловість, екологія, тощо.

Довідково. 1 січня 2016 року офіційно вступили в силу 17 цілей сталого розвитку (ЦCР), які є частиною Порядку денного в галузі розвитку на період до 2030 року, прийнятого світовими лідерами на історичному Саміті ООН у вересні 2015 року.

ЦСР спираються на успіх Цілей розвитку тисячоліття (ЦРТ) і продовжують їх, щоб подолати всі форми бідності. Нові цілі унікальні тим, що закликають до дій всі країни – бідні, багаті і з середнім рівнем доходу – щоб сприяти процвітанню та захисту планети.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Пенсия по инвалидности: ...

КОМЕНТАРІ