У Луцьку вшанували пам'ять видатної поетеси Лесі Українки

У Луцьку вшанували пам'ять видатної поетеси Лесі Українки

02.08.16 16:02 0 610
На Театральному майдані Луцька відбулася панахида та покладання квітів до пам'ятника Лесі Українці з нагоди 103-ї річниці від дня смерті поетеси. Участь у заході взяли заступник міського голови Андрій Киця, начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк, письменники та літературознавці, представники підприємств, установ та громадськість міста.

Священнослужителі УПЦ КП відслужили панахиду поблизу пам'ятника Лесі Українці.

Потому учасники заходу взяли участь у покладанні квітів.

Заступник міського голови Андрій Киця зазначив, що твори Лесі Українки є дуже актуальними на сьогоднішній день, адже вони відображають нестримну волю та боротьбу українців за власну незалежність. “Леся Українка - це символ українського народу, і нам надзвичайно приємно, що вона є волинянкою. Ми з гордістю називаємо її героєм нашого краю, пам'ятаємо, і щороку вшановуємо пам'ять про неї”, - додав він.

Голова Волинської обласної організації Національної спілки письменників України Ольга Ляснюк, декламуючи твори поетеси, нагадала усім, що її сильне слово допоможе нам стати тими лицарями, яким була для України ця тендітна жінка.

На завершення учасників зібрання запросили 7 серпня поїхати в урочище Нечимне, де відбудеться поетично-мистецьке свято «Лісова пісня», присвячене пам'яті поетеси.

У ці дні в бібліотечних закладах міста відбудуться тематичні виставки літератури, присвячені життю та творчості Лесі Українки.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Музыканты на свадьбу - ...

КОМЕНТАРІ