Чернівці: Залишки невикористаних сум житлових субсидій повертаються до бюджету

Чернівці: Залишки невикористаних сум житлових субсидій повертаються до бюджету

02.08.16 11:38 0 721
Постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2016р. №319 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» передбачено повернення до державного бюджету після закінчення опалювального сезону виробниками/виконавцями послуг сум невикористаних субсидій на оплату опалення. Повернення коштів здійснюється на підставі актів звірення, складених виробниками/виконавцями послуг із структурними підрозділами з питань соціального захисту населення.

При цьому не повертається частина невикористаної суми субсидій в еквіваленті вартості 100 куб. метрів природного газу або в еквіваленті 150 квт/год електричної енергії (у разі використання даних джерел енергії для індивідуального опалення), яка зараховується виробником/виконавцем послуг як оплата послуги, у тому числі обов'язкової частини платежу домогосподарства, на наступні розрахункові періоди.

Виходячи з вищезазначеного, виробники/виконавці послуг мають визначити суму залишків невикористаних сум субсидій на оплату опалення на рахунках отримувачів субсидій (за виключенням еквіваленту вартості 100 куб. метрів природного газу або 150 квт/год електричної енергії, якщо вони використовуються на опалення, за цінами і тарифами станом на 01.05.2016р.) і скласти акт звірення з органом соціального захисту населення на загальну суму залишків, які повертаються до бюджету. В даний час зазначений механізм опрацьовується.

Аналогічно, відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 30.10.2016р. №1037 «Про проведення перерахунку вартості послуги з централізованого опалення залежно від температури зовнішнього повітря» в червні 2016р. районними управліннями соціального захисту населення департаменту праці та соціального захисту населення міської ради за інформацією МКП «Чернівцітеплокомуненерго» про фактичне помісячне нарахування за послуги теплопостачання наданих впродовж опалювального періоду 2015-2016рр проведено перерахунки призначених субсидій громадянам, в будинках яких відсутні прилади обліку використання теплової енергії.

За результатами звірки відкореговано нарахування державних коштів у виді житлових субсидій на загальну суму понад 4 млн. грн..

Разом з тим, отримання повідомлень від МКП «Чернівцітеплокомуненерго» щодо необхідності сплати заборгованості за послуги теплопостачання призвело до масових звернень отримувачів житлових субсидій в районні управління соціального захисту населення департаменту праці та соціального захисту населення за відповідними роз'ясненнями, не погоджуючись з виставленою сумою боргу. Аналізом вивчення ситуації, що склалась встановлено, що в більшості випадків громадяни не сплачували обов'язкову частку за надані послуги, яка зазначалась в повідомленнях про надання житлових субсидій, а здійснювали сплату за послуги по даним, які зазначались МКП «Чернівцітеплокомуненерго» в щомісячних повідомленнях. Крім того, якщо не проводилась отримувачами субсидій оплата за понаднормову опалювальну площу в повному об'ємі по встановленому тарифу, це також призвело до утворення боргу. Однак слід зауважити, якщо отримувач субсидій сплачував обов'язкову частину платежу, а також проводив оплату за понаднормову опалювальну площу, в такому разі необхідно звернутись в абонементний відділ даного підприємства для з'ясування причини утворення заборгованості з оплати за надану послугу (борг минулого періоду, тощо).

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Що таке оцинкована сталь?
Наступна новина: Види джинсів. Базові ...

КОМЕНТАРІ