Валерій Коровій: «Учасники АТО та члени їхніх сімей повинні відчувати реальну підтримку та увагу до них» (+фото)

Валерій Коровій: «Учасники АТО та члени їхніх сімей повинні відчувати реальну підтримку та увагу до них» (+фото)

02.08.16 14:44 0 553
Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій 1 серпня, зустрівся з головою Державної служби у справах ветеранів війни і АТО Артуром Дерев'янком та президентом Асоціації ветеранських організацій Євросоюзу EUROMIL Емануелем Якобом, які прибули до Вінниці в рамках відкриття футбольного турніру на Кубок Героїв спецназу.

За їх участі спільно з директором Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталею Заболотною, народним депутатом України Миколою Кучером, депутатом обласної Ради Ларисою Білозір та керівниками місцевих громадських організацій, діяльність яких спрямована на допомогу учасникам АТО, у форматі «круглого столу» відбулося обговорення актуальних питань підтримки учасників бойових дій на Сході України та їхніх сімей.

Характеризуючи загальну ситуацію на Вінниччині, очільник регіону Валерій Коровій відзначив, що область є патріотично налаштованою, виконала всі хвилі мобілізації на 100 % та працює над залученням громадян на військову службу за контрактом.

«В області розміщені спецпідрозділ Національної гвардії «Ягуар», військова частина 3008, 59-бригада в Гайсині. Маємо близько 10 тисяч зареєстрованих учасників бойових дій, і в міру можливостей вирішуємо питання, які постають, - зазначив голова облдержадміністрації. - Створено Центр надання допомоги воїнам АТО, окремий відділ в складі Департаменту соціальної та молодіжної політики. Більше того, нам вдалося вмонтувати туди всі громадські організації, які координують роботу у сфері допомоги учасникам АТО».

Також, повідомив Валерій Коровій, торік за рахунок субвенції з державного бюджету в області було придбано 32 квартири сім'ям загиблих військовослужбовців. І в цьому напрямку, запевнив керівник ОДА, робота продовжуватиметься і в році поточному.

«Перед нами дуже багато роботи. Ми повинні чесно говорити про проблеми, прагнути їх крок за кроком вирішувати та все робити для того, щоб довкола цієї проблематики не було жодних маніпуляцій, - наголосив очільник Вінниччини. – Учасники АТО та їхні сім'ї повинні відчувати реальну підтримку та увагу до них».

Голова ж Державної служби у справах ветеранів війни і АТО Артур Дерев'янко зауважив, що метою візиту до Вінниці є не лише відкриття турніру, а й ознайомлення з тими соціальними напрацюваннями, які є в регіоні, адже нині система соціальних послуг для ветеранів в Україні реформується.

«Передбачається перехід на адресність, щоб кожна людина отримувала конкретні кошти, і ми в цьому напрямку працюємо. Хоч це важкий процес, але думаю, що поступово маємо перейти на європейську систему», - зазначив керівник відомства.

У свою чергу, президент Асоціації ветеранських організацій Євросоюзу EUROMIL Емануель Якоб акцентував увагу на важливості заходів з адаптації військовослужбовців, які повертаються зі Сходу, особливо в питанні психологічної підтримки.

В ході зустрічі учасники «круглого столу» також інформували гостей про проекти, які реалізуються на Вінниччині в напрямку підтримки як учасників АТО та членів їхніх сімей, так і внутрішніх переселенців зі Сходу та Криму, а також ініціативи громадських організацій, що діють у сфері підтримки військових у зоні АТО.

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Підприємець з ...
Наступна новина: 129,6 млн. гривень – на ...

КОМЕНТАРІ