Вінничина: за перше півріччя 2016 року фонд оплати праці по області зріз на 27% (+фото)

Вінничина: за перше півріччя 2016 року фонд оплати праці по області зріз на 27% (+фото)

02.08.16 08:59 0 559
Завдяки зниженню з 1 січня 2016 року ставки ЄСВ за перше півріччя поточного року досягнуто зростання фонду оплати праці по області на 27%. Про це під час оперативної наради у голови обласної державної адміністрації повідомила начальник головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Олена Корчака.

Рішення про зниження ставки ЄСВ прийнято з розрахунку на подальше зменшення навантаження на фонд оплати праці і, як наслідок легалізацію заробітної плати і зайнятості населення, тобто вихід бізнесу з тіні. За словами Олени Корчаки, фонд оплати праці за 5 місяців поточного року по області склав 5 млрд 281,5 млн грн. Темп зростання грошового забезпечення становить 209,9%, заробітної плати майже 121%, загальний фонд оплати праці з початку року рік зріс на 27% до приведеного за аналогічний період 2015 року. Однак, за актуарними розрахунками, щоб забезпечити надходження до Пенсійного фонду хоча б на рівні минулого року при діючій ставці, фонд оплати праці має зрости на 77% та скласти 7 млрд 347 млн грн.

Відомо, що фінансова стабільність солідарної пенсійної системи визначається співвідношенням між чисельністю зайнятого населення і пенсіонерів. Навантаження на працездатне населення з боку осіб пенсійного віку стійко зростає. в області, за даними фіскальної служби, станом на 01.06.2016 року чисельність застрахованих осіб складає 327,7 тисяч осіб. Тобто, кількість пенсіонерів перевищує кількість працюючих в 1,5 рази, а в Літинському, Ямпільському, Бершадському та Шаргородському районах більше ніж в 2,5 рази.

«Легалізація зарплати це один із прихованих резервів наповнення бюджету фонду, - наголосила Олена Корчака. - Однак кожен чотирнадцятий працюючий у Вінницькій області (7,2%) отримує заробіток у розмірі менше або на рівні мінімальної зарплати за повністю відпрацьований місяць. Наразі органи Пенсійного фонду у повній мірі виконують свої зобов'язання перед громадянами. Пенсії за січень-липень поточного року виплачено вчасно та в повному обсязі. Лише у Вінницькій області на дані цілі спрямовано 5,5 млрд. грн.»

Презентація.pptx

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі триває ...

КОМЕНТАРІ