Аграрії Вінниччини зібрали другий мільйон тонн ранніх зернових (+фото)

Аграрії Вінниччини зібрали другий мільйон тонн ранніх зернових (+фото)

02.08.16 16:53 0 527
Про це на брифінгу повідомив директор департаменту агропромислового розвитку вінницької ОДА Микола Неїлик.

Аграрії Вінниччини зібрали 2, 125 млн тонн збіжжя. Очікується небувалий для регіону врожай ранніх зернових.

«За даним районів, станом на 1 серпня аграрії засипали в засіки вже другий мільйон хліба. Цьогоріч очікуємо небувалого для області врожаю ранніх зернових , - за підрахунками, виходимо на 2, 7 млн тонн», - повідомив Неїлик.

За його словами, наразі зернові ранньої групи зібрано на 70% площ посівів, що становить 405 тис. га. Валовий збір складає 2, 125 млн тонн при середній врожайності 52,5 ц/га. Іще 140 тис га очікують на жнива, що дозволяє прогнозувати сумарний врожай ранніх зернових в обсязі 2,7 млн тонн. Це небувалий для регіону врожай: за часів незалежності найбільший ужинок зернових ранньої групи зафіксовано у 2014 році, - 2, 3 млн тонн.

Наразі жнива завершили сільськогосподарські підприємства Бершадського району, 90% збіжжя зібрали аграрії Могилів-Подільського та Ямпільського районів. Наявний парк зернозбиральної техніки дозволяє впоратися зі жнивами за 5 днів, збиратимуть збіжжя залежно від ступеню зрілості зерна.

Прийняти зібраний вінничанами урожай готові 1560 місцевих зерноскладів та 65 сертифікованих елеваторів, загальною ємністю 4, 7 млн тонн.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ