Що таке оцинкована сталь?

Що таке оцинкована сталь?

02.08.16 11:28 0 676

Оцинкованою називається сталь, яка пройшла процес хімічної обробки, щоб зберегти її від корозії. Сталь отримує покриття шарами оксиду цинку, завдяки цьому захисному покриттю метал не іржавіє. Покриття також робить сталь більш довговічною, її стає важко подряпати при поліруванні. До речі, в РФ придбати вироби із оцинкованої сталі ви можете на сайті компанії Bauer Profile Gmbh: http://profnastil.org.

Як виготовлють оцинковану стать?

Одним з найбільш поширених способів виробництва сталі, яка протистоїть корозії є її об'єднання з металом, який менше схильний до корозії, наприклад, цинком. Коли сталь занурюють в розплавлений цинк, хімічна реакція поє'днує цинк зі сталлю. Таким чином, цинк не зовсім герметик, як фарба, тому що це не просто пальто на інший метал; він насправді навічно стає її частиною. Самий верхній шар - цинковий, але слідуючі шари являють собою суміш цинку і заліза, з внутрішньою частиною чистої сталі.

Цей процес, відомий як гаряче занурювання гальванізації. Він є одним з найбільш поширених способів отримання оцинкованої сталі, але це не єдиним. Безперервний лист оцинковки можна отримати шляхом проведення сталевого листа або дроту через розплавлений цинк; це також форма гарячої занурення, але залишає тонкий шар захисного металу. Сталь також можна пофарбувати або обприскати цинком, хоча жоден з цих методів не створює сильного зв'язку, як гаряче занурення. Гальванічне занурення використовує електрику, щоб створити зв'язок між двома металами, що призводить до відносно тонкого шаром цинку.

Степень цинкування зазвичай описують як вагу цинку на 1-цю площі поверхні, а не його товщину, тому що це дає краще уявлення про те, скільки металу був використано. Сталь часто отримує оцинковку після того, як окремі частини були сформовані, наприклад, фігурні дужки, цвяхи, гвинти, балок, або шпильки. Безперервний лист оцинковки часто робиться до того, як метал використовується для створення продуктів, однак, він може витримати деяке ковальсько-пресове устаткування без лущення.

Переваги гальванізації

Цинк захищає сталь в двох напрямках. По-перше, він має високу стійкість до корозії; залізо - основний компонент сталі, реагує дуже легко з киснем і вологою і, в кінцевому рахунку розпадається. Шар цинку на поверхні запобігає цим елементам швидко дійти до сталі. Цинк також дуже міцний і володіє стійкістю до подряпин, і має атласний вид, що багато хто знаходить привабливим.

Зовнішній шар також захищає сталь, діючи як "тимчасовий шар». Якщо з якоїсь причини, іржа заволодіває поверхнею оцинкованої сталі, то в першу чергу корозію отримає цинк. Навіть в тих областях, де поверхня подряпана або пошкоджена, навколишній цинк буде як і раніше піддаватися корозії перед сталлю. Термін служби оцинкованої сталі варіюється, але промислова арматура з 3,9 міл (0,0039 дюйма або 0,09906 мм) покриття товщиною може прослужити більше 70 років без технічного обслуговування при середніх умовах.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Чернівці: Залишки ...

КОМЕНТАРІ