На Вінничині “Телефонні шахраї” будуть покарані

На Вінничині “Телефонні шахраї” будуть покарані

03.08.16 13:57 0 528
Прокуратура Вінницької області неодноразово звертала увагу мешканців Вінниччини бути пильними та не дати себе ошукати, так званними, “телефонними шахраями”, які щоразу вигадували нові способи незаконного заволодіння коштами громадян.

Так, черговій групі “телефонних зловмисників”, які ошукали жителів Гайсинського району Вінницької області більш ніж на 100 тисяч гривень, доведеться відповідати у суді за скоєне.

Зокрема, прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт відносно двох жителів Вінницької області, які користуючись прийомами психологічного тиску, в нічний час змушували людей перераховувати їм гроші для “порятунку” родичів, які нібито потрапили у неприємності.

У ході здійснення досудового розслідування установлено, що вказаними особами лише упродовж листопада – грудня 2015 року шляхом здійснення дзвінків громадянам в нічний час, представляючись працівниками правоохоронних органів, якими нібито затримано їх родичів, вчинено шахрайські дії відносно семи жителів міста Гайсин на суму 125 тисяч гривень.

Обвинувальний акт відносно двох осіб направлено до суду за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України. Судового розгляду вони очікують під домашнім арештом.

Прокуратура Вінницької області вкотре наголошує на необхідність жителів області бути обачними та уважними до таких телефонних дзвінків.

Додатково: ч. 2 ст. 190 КК України - шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, - карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі понад 60 ...
Наступна новина: В Житомирській області 1 ...

КОМЕНТАРІ