Чернігів: З перших вуст: начальник управління охорони здоров'я Владислав Кухар розповів про майбутнє об'єднання двох лікарень міста

Чернігів: З перших вуст: начальник управління охорони здоров'я Владислав Кухар розповів про майбутнє об'єднання двох лікарень міста

03.08.16 18:43 0 693
У Чернігові планується об'єднання двох лікарень: міської лікарні № 4, яка знаходиться за адресою вул. Текстильників, 36 (мікрорайон "Шерстянка"), та міської лікарні № 1, що розташована по пр. Миру, 44. Це питання виноситься на затвердження сесією Чернігівської міської ради, яка відбудеться 11 серпня 2016 року.

Про подробиці запланованого об'єднання цих лікарень розповів начальник управління охорони здоров'я міської ради Владислав Кухар:

- Через злиття лікарні № 4 з лікарнею № 1 у житті жителів району Шерстянка змін не відбудеться. Поліклініка, лабораторія, фізіотерапія та їх лікарі залишаються на своєму місці. До приміщення лікарні № 1 переводяться тільки два відділення - неврології та ревматології. На сьогоднішній день жителі мікрорайону звертаються за медичною допомогою й до інших медзакладів. Якщо два відділення переїде, то я впевнений, що пацієнти не відчують якогось негативу у зв'язку зі змінами. Хворі, які будуть знаходитись у цих двох відділеннях, зможуть паралельно отримувати консультації лікарів з інших відділень, яких не було у лікарні № 4.

Відділення, які переїжджають, пов'язані між собою функціонально. Це буде така ланка по комплексному наданню медичної допомоги не тільки постінсультним хворим, а й людям, які перенесли травми.

Вільні площі в міській лікарні №1 для такого об'єднання є.

Усі лікарі будуть працевлаштовані, адже кожен з них має великий досвід, вони є фахівцями у своїй справі. Всім відомо, що гарного фахівця не так легко знайти.

Після затвердження депутатами міської ради відповідного рішення на його виконання, згідно з законодавством, надається три місяці. За попереднім планом, остаточний переїзд буде організовано до 1 грудня.

Довідково:

Ліжковий фонд закладів охорони здоров'я міської ради станом на 1 серпня складає 1455 ліжок, у т.ч.: Чернігівська міська лікарня № 1 – 340 ліжок, Чернігівська міська лікарня № 2 – 535 ліжок, Чернігівська міська лікарня № 3 – 245 ліжок, лікарня № 4 – 135 ліжок, пологовий будинок – 200 ліжок. Показник забезпеченості ліжками складає 50,5 на 10 тис. населення.

Якщо співставити забезпеченість профільними ліжками на 10 тисяч населення по м. Чернігову і по Україні, то надлишковими є: неврологічні - 71, інфекційні - 58, судинно-хірургічні - 52, гінекологічні - 36, ревматологічні - 36, пульмонологічні - 28, кардіологічні- 25.

Очікується, що приєднання лікарні № 4 до Чернігівської міської лікарні № 1 дасть змогу оптимізувати надання амбулаторної та стаціонарної допомоги жителям міста. А саме, відбудеться збільшення кількості профільних фахівців в одному лікувальному закладі, з'явиться можливість більш широкого використання лікувально-діагностичної апаратури та обладнання. Розташування монопрофільних відділень у центрі міста, а не в районі "Шерстянки", буде більш зручним для жителів усіх інших районів Чернігова. Це також дасть можливість для покращення умов перебування пацієнтів у відділенні «Хоспіс».

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: прокуратура ...
Наступна новина: Діти зі Східної України ...

КОМЕНТАРІ