В Житомирській області більше 170 країн відзначають Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування

В Житомирській області більше 170 країн відзначають Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування

03.08.16 15:00 0 497
Щороку з 1 по 7 серпня більш ніж 170 країн світу відзначають Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування. Тема цьогорічного Тижня – «Грудне вигодовування – ключ до сталого розвитку».

Найавторитетніший світовий експерт у сфері медицини – Всесвітня організація охорони здоров'я наголошує: «Немовлята та діти раннього віку найкраще зростають коли отримують грудне молоко. Оптимальна практика грудного вигодовування – це ранній початок та виключно грудне вигодовування до 6 місяців та подальший відповідний віку прикорм з продовженням грудного вигодовування до 2-х років і більше.

Грудне вигодовування є одним з найбільш ефективних заходів зі збереження дитячих життів, захищаючи в тому числі від ускладнень внаслідок недоношеності, інфекцій новонароджених, пневмонії та діареї. Крім того, грудне вигодовування має чисельні довготривалі переваги для здоров'я: дорослі, які свого часу знаходились на грудному вигодовуванні, менш схильні до надмірної ваги, рідше хворіють на діабет та мають кращі показники інтелектуального розвитку».

ВООЗ здійснює підтримку країн у досягненні Цілей сталого розвитку, які ухвалила Генеральна Асамблея ООН на 2016 – 2030 роки, в тому числі через пропаганду грудного вигодовування, так як останнє сприяє виконанню Цілі 2 (подолання голоду, поліпшення харчування) та Цілі 3 (зменшення дитячої смертності).

Визнаючи критичну важливість харчування для здоров'я та розвитку, країни-члени ВООЗ одноголосно підтримали «План харчування матерів, немовлят та дітей раннього віку» на 65-й Асамблеї ВООЗ 2012-го року. План закликає до того, аби до 2025 року принаймні 50% немовлят світу знаходились на виключно грудному вигодовуванні до 6-ти місячного віку. Наразі лише близько 38% немовлят до 6-ти місяців отримують виключно грудне молоко.

Тому, цьогорічний Тиждень підтримки грудного вигодовування спрямований на привернення уваги громадськості до важливості грудного вигодовування, як ключового елементу, що змушує подбати про важливість благополучного початку життя, про необхідність поважати один одного та піклуватися про світ, в якому ми живемо.

Довідково:

Новонароджена дитина потребує харчування маминим молоком, навіть якщо мама нервує чи хворіє. Для самої мами годування грудьми – корисне і вигідне, бо забезпечує:

Ідеальне харчування для дитини на початку життя. Воно містить оптимальну кількість води, поживних речовин, вітамінів і мінералів, потрібну для нормального розвитку малюка. Жодна суміш не здатна замінити його за цими параметрами.

Основу безпеки новонародженого, оскільки з молоком матері дитина отримує антитіла і речовини, які сприяють створенню її власного імунітету і захищають від респіраторних та інших інфекційних захворювань, зокрема діареї та пневмонії – двом головним причинам дитячої смертності.

Відновлення жіночого організму після пологів. Годування грудьми дозволяє відновлюватись швидше, запобігти раннім післяродовим кровотечам, стимулювати скорочення матки. Крім того, воно прискорює відновлення ваги і в подальшому знижує ризик раку молочних залоз і яєчників.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Депутат міської ради ...
Наступна новина: На Вінниччині,за сприяння ...

КОМЕНТАРІ