Що собою представляє смартфон?

Що собою представляє смартфон?

03.08.16 11:10 0 840

Смартфон (від англ. Smart - розумний, phone - телефон) - це всім відомий нам мобільний телефон, але який еволюціонував в щось більше. У що саме? Не помилюся, якщо скажу, що в самий справжній КПК (компактний персональний комп'ютер). Як і у випадку з комп'ютером, тут є своя операційна система, на яку встановлюються додатки. Це дозволяє смартфону виходити далеко за межі функціоналу «дзвонилки». До речі, придбати самі популярні смартфони ви можете в інтернет-магазині: d-mind.com.ua.

Часто виробники встановлюють в свій черговий продукт різні датчики: акселерометри, компаси, гіроскопи та інше. У сукупності з різними додатками це дозволяє визначати ваше місцеположення і орієнтуватися по карті, визначати нахили поверхонь та ін. Також, тут є музичний програвач, відеоплеєр і інтернет-браузер.

Відмінною рисою смартфона від мобільного телефону є наявність великого сенсорного екрану. Відсутність кнопок дозволяє збільшити область виведення візуальної інформації, що, безумовно, є зручним рішенням при використанні - і відео дивитися зручніше, і переглядати інтернет сторінки, і багато інших операцій виконувати простіше.

Окремо скажу про сенсорний екран: використовувати його при навігації по тим самим інтернет сторінкам або навіть по меню пристрою набагато зручніше і легше, ніж за допомогою цифрової клавіатури і джойстика (перехрестя). Особливо це помітно при наборі тексту.

Але не обманюйте себе великим функціоналом смартфона! Повірте, 60 % тих, хто купив смартофон, використовують його для того, щоб телефонувати, писати смс і дивитися час. Це при тому, що ці ж функції виконує звичайна мобілка, яка дешевша в 2-3 рази.

Інші ж 30-35 % людей спочатку використовували свій смартфон на максимум, але потім прийшли до висновку, що велике навантаження швидше садить батарею, а 80 % функцій абсолютно марні. Тепер вони телефонують з нього, заходять в інтернет, використовують замітки і нагадування, може будильник і (дуже рідко) секундомір. Під подібний функціонал підходить пристрій середньої цінової категорії (а нерідко і бюджетний), а ось власники флагманів - дуже часто розчаровуються у своїх покупках.

Висновки

Плюси:

  • це засіб зв'язку, без якого зараз вже нікуди;
  • можливість виходу в інтернет в будь-якій точці зони Wi-Fi або покриття мобільної мережі;
  • велика кількість дрібних функцій, за допомогою яких смартфон збирає функціонал купи різних інструментів (блокнот, секундомір, лінійка, календар та інше);
  • є аксесуаром, що говорить про ваш імідж (чим дорожчий смартфон, тим вище імідж, але в будь-якому випадку навіть з бюджетним смартом ви будете виглядати солідніше, ніж із телефоном із кнопками).

Мінуси:

  • функціонал швидко приїдається, через що більшість пристроїв перестають виправдовувати свою вартість;
  • Wi-Fi є не скрізь, а 3G інтернет - задоволення часто недешеве;
  • без можливості виходу в інтернет має лише трохи більший функціонал, ніж звичайний мобільний телефон;
  • на відміну від тих же мобільних телефонів, смартфон вимагає підзарядки, в середньому, раз на 2 дні.

Плюси смартфона більш вагомі, ніж мінуси, а значить, обраний з розумом "смарт" стане вам корисним інструментом і аксесуаром у вашому житті та роботі.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: У Тернополі відбудеться ...
Наступна новина: В Тернополі через ...

КОМЕНТАРІ