Чернівці: Міський голова Олексій Каспрук заветував рішення сесії,яким на місці колишнього заводу дозволили будувати житло

Чернівці: Міський голова Олексій Каспрук заветував рішення сесії,яким на місці колишнього заводу дозволили будувати житло

05.08.16 10:13 0 518
Міський голова Олексій Каспрук своїм розпорядженням зупинив дію рішення міської ради VІI скликання від 28 липня цього року, яким ТОВ «Виробничо-торгівельне підприємство «НОРД-Сервіс» було надано дозвіл на складання проекту відведення зі зміни цільового призначення земельної ділянки на вул.Руській, 236.

Завдяки цьому рішенню підприємство «НОРД-Сервіс» отримувало можливість на земельній ділянці, яка призначалася для виробничих потреб, будувати багатоквартирний житловий будинок з об'єктами комерційного призначення.

Зазначена земельна ділянка площею 0,7943 га, що розташована на вул. Руській,236, відповідно до Схеми зонування території м.Чернівці знаходиться у виробничій зоні В5 (зона підприємств 5-го класу шкідливості), а також в 50-ти метровій зоні обмежень С33 від промислових об'єктів (САН-1).

Міський голова Олексій Каспрук звернув увагу депутатів міської ради, що відповідно до частини 4 статті 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» зміна цільового призначення земельної ділянки, яка не відповідає плану зонування території та/або детальному плану території, забороняється. Невідповідність місця розташування земельної ділянки вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, а також генеральних планів населених пунктів, іншої містобудівної документації є законною підставою для відмови у наданні дозволу на зміну цільового призначення такої ділянки.

Таким чином, рішення міської ради VІI скликання від 28.07.2016 р. №349 «Про розгляд звернення товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-торгівельного підприємства «НОРД-Сервіс», яким надано дозвіл товариству з обмеженою відповідальністю виробничо-торгівельному підприємству «НОРД-Сервіс» на складання проекту відведення зі зміни цільового призначення земельної ділянки площею 0,7943 га, що розташована на вул. Руській,236, прийнято без урахування зонування території, а відтак з порушенням частини 2 статті 17, частини 4 статті 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» статті 36, частини 3 статті 123 Земельного кодексу України.

Звернуто також увагу, що частина 2 статті 42 Земельного кодексу України гарантує можливість передачі безоплатно у власність земельної ділянки під багатоквартирним житловим будинком та належними до нього будівлями і спорудами співвласникам багатоквартирного будинку, що по суті виключає можливість поповнення міського бюджету за рахунок коштів від продажу земельної ділянки власнику об'єктів нерухомого майна, які на ній розміщені. Таким чином, вказане рішення сесії міської ради суперечить частині 7 статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», де визначено, що майнові операції, які здійснюються органами місцевого самоврядування з об'єктами права комунальної власності, не повинні ослаблювати економічних основ місцевого самоврядування.

Для повторного розгляду зазначеного питання 5 серпня о 16.00 скликається позачергова 12 сесія Чернівецької міської ради, на якій депутати матимуть змогу підтвердити своє попереднє рішення або дослухатися до зауважень міського голови щодо його невідповідності діючому законодавству.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку інформація ...

КОМЕНТАРІ