Чернівці: На асфальтування гравійних доріг передбачено понад 56 мільйонів гривень

Чернівці: На асфальтування гравійних доріг передбачено понад 56 мільйонів гривень

05.08.16 08:05 0 518
Програму асфальтування гравійних доріг у Чернівцях на 2016-2020 роки затвердила міська рада. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, становить 56,1 млн. грн. Головним розпорядником цих коштів і відповідальним за якісне і своєчасне виконання заходів Програми є департамент житлово-комунального господарства міської ради.

До 2020 року планується асфальтувати 8,7 км гравійних доріг, яким проходять автобусні маршрути №№3,4,10-А,15,18, 19, 27, 42,43. Це,зокрема, ділянки доріг на вулицях Вижницькій, Іванківській, Припятській, Козятинській, Гайовій, Дунайській, І.Підкови, Сокирянській, Макіївській, Путильській, Вашківській, Степового, Таджицькій та Бережанській.

Асфальтування проїжджої частини вул. Вашківської планується завершити після прокладання у цьому районі водопровідних мереж, орієнтовано у 2018 році.

В ході реалізації заходів Програми можливе їх корегування, пов'язане з фактичним надходженням коштів, уточненням обсягів робіт та можливостями бюджету.

Загалом протяжність вулично-шляхової мережі міста становить 527,5 км, з яких асфальтовані дороги – 193,23 км, гравійні – 190,27 км, грунтові – 86,7 км, дороги з бруківки – 57,3 км. Тобто майже 52,5 % доріг міста залишаються гравійно-грунтовими. Із них 8,7 км – це гравійні дороги, якими проходять автобусні маршрути і які підлягають асфальтуванню у першу чергу.

«Будемо намагатися поставлені у програмі завдання виконати достроково. Першочерговість робіт визначали за чітким критерієм – наявність автобусного маршруту. Після виконання цього завдання разом з громадою окреслимо нові критерії, що визначатимуть, які гравійні дороги підлягатимуть першочерговому асфальтуванню. Зрозуміло, що майже 200 кілометрів гравійних доріг за 1-2 роки асфальтувати неможливо, але цю важливу проблему потрібно вирішувати і вона постійно повинна бути в центрі уваги міської влади, бо це підвищення комфортності мікрорайонів міста, мобільності населення, безпеки дорожнього руху, створення нормальних умов для роботи міських та екстрених служб», – зазначив міський голова Олексій Каспрук.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ