Понад 4 тисячі чернівецьких домогосподарств отримали житлові субсидії з початку 2016 року

Понад 4 тисячі чернівецьких домогосподарств отримали житлові субсидії з початку 2016 року

05.08.16 09:02 0 515
Упродовж поточного року в управління соціального захисту населення департаменту праці та соціального захисту населення міської ради за призначенням житлових субсидій з відповідними документами звернулось 5 759 домогосподарств.

Станом на 01.08.2016р. по результатах розгляду документів призначено житлові субсидії 4309 заявникам, відмовлено в призначенні – 198. Основними причинами відмов залишається здійснення покупки чи оплати послуг одноразово на суму більше 50 тис.грн. протягом 12 місяців перед призначенням субсидії, відсутність письмового договору про оренду (найм) житлового приміщення, тощо. В стадії опрацювання знаходиться 1 252 звернення, по яким надано запити у відповідні інстанції щодо надання інформації про доходи, користування житлово – комунальними послугами. При отриманні інформації рішення про призначення (не призначення) субсидій буде прийнято протягом 10 днів.

Крім того, проведено перерахунки розмірів житлових субсидій за зверненнями 3533 отримувачів. Основними фактами, які впливають на подальше отримання субсидій є зміна в складі сім'ї отримувача субсидій, зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), їх соціального статусу, переліку отримуваних житлово – комунальних послуг, умов їх надання, виконавців житлово – комунальних послуг, купівля товарів або оплата послуг на суму більше 50 тис.грн. В разі наявності вищезазначених фактів, громадянин, якому призначено субсидію, зобов'язаний протягом місяця проінформувати органи соціального захисту про ці зміни надавши відповідні документи.

По 8 135 особовим справам проведено перерахунки розмірів житлових субсидій автоматично, без звернень громадян. В основному це продовження надання житлових субсидій на неопалювальний період, зміна соціальних нормативів з послуги газопостачання, зміна тарифів з оплати за житлово-комунальні послуги.

Всього станом на 01.08.2016р. в державній програмі житлових субсидій задіяно понад 31 тис. домогосподарств. З початком опалювального сезону в зв'язку з суттєвим підвищенням тарифів з оплати за житлово-комунальні послуги кількість звернень за наданням житлових субсидій суттєво зросте. Для упередження черг в структурних підрозділах органів соціального захисту населення, забезпечення своєчасного розгляду документів на предмет призначення житлових субсидій, громадянам бажано подавати документи зараз. Навіть, якщо субсидія за розрахунком на неопалювальний сезон складає 0, з початком опалювального сезону її розмір перерахується автоматично, без звернення заявника.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ