Вінниччину відвідала делегація з Республіки Польща для обговорення умов створення Польсько- українського культурного центру-музею «Поділля» (+фото)

Вінниччину відвідала делегація з Республіки Польща для обговорення умов створення Польсько- українського культурного центру-музею «Поділля» (+фото)

05.08.16 08:02 0 468
В зустрічі, яка відбулась в обласній державній адміністрації, взяли участь: перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, директор Департаменту міжнародного співробітництва Володимир Мережко, керівники профільних управлінь ОДА та голови постійних комісій обласної Ради. Польську сторону представляли Ентоні та Ева Беліна – Бжозовські, представники польських бізнесових кіл.

Зустріч носила ознайомчий характер і мала на меті підготувати сторони до підписання попередньої угоди про співпрацю.

У вступному слові Андрій Гижко щиро привітав представників дружньої Польщі та зауважив, що цивілізована світова практика знає чимало прикладів, коли нащадки вкладають сили і кошти у відновлення об'єктів, які мають відношення до їхніх предків: «Пан Бжозовські має добрі наміри щодо відновлення палацу у с. Соколівка Крижопільського району, який становить для нього особисту історичну та родинну цінність, тож хочеться почути від нього концепцію проекту та обговорити можливості його реалізації з юридичної та фінансової сторони із присутніми тут фахівцями».

У свою чергу, Ентоні Беліна – Бжозовські презентував основні аспекти проекту, метою якого є відновлення палацо-паркового ансамблю в с. Соколівка Крижопільського району та пристосування об'єкта до культурно-бізнесових заходів.

Польський гість зауважив, що керується не лише сентиментальними моментами, але й має економічний та комерційний інтерес : « Я хотів би створити об'єкт, який би був зразковим на Україні. Я бачу це як Польсько – Український культурний центр-музей «Поділля», створений у співпраці із Львівською академією образотворчих мистецтв - а саме із кафедрою збереження культурної спадщини. Туди мав би увійти Центр міжнародних виставок - платформа контактів мистецтва і бізнесу, а також родинний музей та експозиція історії розвитку регіону в поєднанні із сучасним готелем».

Реалізація проекту розрахована на декілька років та поділена на етапи, які включають, зокрема, будівництво під'їзної дороги до об'єкту.

В ході зустрічі сторони виявили взаємний інтерес до реалізації проекту та обговорили шляхи його реалізації в рамках нормативно-правової бази.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Які бувають бойлери?
Наступна новина: У Тернополі на вул. Юності ...

КОМЕНТАРІ