Прокурор Волині Максим Киричук:

Прокурор Волині Максим Киричук: "Реальних зрушень в боротьбів зі злочинністю не досягнуто!"

05.08.16 09:14 0 625
У прокуратурі Волині під головуванням прокурора області Максима Киричука відбулася нарада, на якій підведено підсумки роботи органів прокуратури області у першому півріччі 2016 року.

Розпочинаючи засідання, прокурор області зазначив, що органи прокуратури області докладали зусиль для забезпечення законності та правопорядку в регіоні, проте через низьку результативність роботи слідчих та оперативних підрозділів органів поліції в області та недопрацювання місцевих прокурорів у здійсненні процесуального керівництва реальних позитивних зрушень в боротьбі зі злочинністю не досягнуто.

Загальна злочинність зросла майже на 40 відсотків.

Рівень злочинності на 10 тисяч населення також зріс на третину (з 49,7 до 69,3), хоча і нижчий, ніж по державі.

В області зросло число особливо тяжких злочинів. Третина від зареєстрованих на Волині злочинів – тяжкі, і їх кількість теж зросла на 40 відсотків.

Продовжується зростання (більш як на половину) злочинів проти власності, причому усіх категорій: грабежів ( на 76,9%);- розбоїв ( на 70,6%); вимагань ( на 50%); шахрайств (на 28,5%).

Понад три чверті кримінальних правопорушень проти власності - це крадіжки, а їх вчинено в області майже 4 тисячі. Кожна десята - з квартир.

Майже кожен третій злочин вчинений особами, які раніше їх вчиняли, а кожен п’ятий - у стані алкогольного сп’яніння.

Ці проблеми вказують на прорахунки в роботі правоохоронних органів.

В поліції проведена реформа, створені регіональні, міжрегіональні підрозділи з різними рівнями підпорядкування, взаємодія між якими бажає кращого. Проте процеси реформування не можуть бути виправданням послаблення роботи.

Протидія злочинності на Волині, особливо – корупційним правопорушенням, контрабанді, незаконному видобутку бурштину, вирубуванню лісів, потребує узгоджених дій правоохоронних органів.

Підсумовуючи засідання, прокурор Волині Максим Киричук наголосив, що органам прокуратури області належить невідкладно вирішити низку складних завдань задля зміцнення законності в регіоні.

Учасниками наради визначено заходи, спрямовані на підвищення ефективності діяльності органів прокуратури, та основні завдання на наступний період.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Валерій Коровій : Довіра ...

КОМЕНТАРІ