На засіданні Громадської ради обговорили впровадження енергозберігаючих заходів у Луцьку

На засіданні Громадської ради обговорили впровадження енергозберігаючих заходів у Луцьку

05.08.16 15:38 0 573
Міський голова Микола Романюк та його перший заступник Тарас Яковлев взяли участь у засіданні громадської ради. Учасники засідання розглянули питання впровадження енергозберігаючих заходів у Луцьку.

На початку присутні вшанували пам'ять померлого художника Миколи Кумановського.

Микола Романюк запропонував членам Громадської ради запрошувати на засідання компетентних заступників міського голови, або керівників галузевих департаментів, відділів та управлінь міської ради, які надаватимуть відповіді на питання, що виникають у ході обговорення. “Щомісяця я особисто буду проводити зустрічі з вами з приводу тих чи інших питань, які є важливими для Луцька і лучан. Впровадження енергоефективних заходів у Луцьку має на виняткове значення. Робота, яку ми вже виконали, щодня доповнюється новими напрацюваннями, і ми не зупиняємося на цьому”, - акцентував він.

Директор департаменту економічної політики міської ради Олександр Озінович презентував учасникам результати роботи міської ради в галузі енергозберезження та співпраці з міжнародними організаціями у цьому напрямку. Він поінформував, що в Луцьку активно впроваджуються заходи з енергозбереження, котрі фінансуються як з міського бюджету, так і за співфінансування обласного та державного бюджетів, а також із залученням коштів міжнародних фінансових організацій.

В 2015 році у бюджетній сфері, житловому секторі, промисловості та житлово-комунальному господарстві міста впроваджено 206 енергозберігаючих заходів на загальну суму 27,888 млн гривень.

Завдяки впровадженню енергозберігаючих заходів у бюджетних установах міста Луцька, у 2015 році зменшено міські видатки на енергоносії на 12 % (або на 5 млн грн) у порівнянні з 2014 роком.

За 6 місяців 2016 року у бюджетній сфері, житловому секторі, промисловості та житлово-комунальному господарстві міста впроваджено 63 енергозберігаючі заходи на суму 5,716 млн грн, що дасть економію 1,930 млн грн.

Основною статтею витрат за енергоносії в бюджетних установах та закладах у 2015 році була теплова енергія (73% від усіх енергоносіїв).

Місто отримало фінансування від Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО). За рахунок НЕФКО було проведено встановлення індивідуальних теплових пунктів, відновлення теплоізоляції трубопроводів, встановлення радіаторних рефлекторів, балансування системи опалення, модернізацію системи освітлення та заміну вікон і дверей у Луцькій міській клінічній лікарні, ДНЗ №11 та №21, загальноосвітніх школах № 5 та 10, гімназії № 21. У гімназії №21 ще тривають роботи по утепленню стін.

Відбувається також підготовка проекту з НЕФКО за рахунок кредиту у розмірі 5 млн євро із можливим отриманням гранту з фонду Е5Р для реалізації енергозберігаючих заходів в 46 бюджетних установах. стало відомо, що уже прийнято рішення про надання гранту в розмірі 200 тис євро.

Реалізується проект «Модернізація та реконструкція систем водопостачання та водовідведення у м. Луцьку» між КП «Луцькводоканал» та НЕФКО.

Затверджено «Програму відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами на 2013-2017 роки» для впровадження енергозберігаючих заходів в житлових будинках, в яких створено ОСББ. Представники 19 ОСББ м. Луцька узяли кредити на проведення енергозберігаючих заходів. Заходи передбачають встановлення індивідуальних теплових пунктів, утеплення фасадів, встановлення ліфтів. Дана програма значною мірою стимулює мешканців міста до впровадження енергоефективних заходів та сприяє підвищенню свідомого споживання енергії.

Впроваджено он-лайн версію системи моніторингу енергоспоживання бюджетних установ «ЕнергоПлан», що дає можливість контролювати та аналізувати ефективність енергоспоживання до 250 будівель, що фінансуються з міського бюджету.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: рятувальники вночі ...
Наступна новина: Чернівці: 1 серпня 2016 ...

КОМЕНТАРІ