Міський голова Микола Романюк зустрівся з координатором Української Мережі Інтеркультурних Міст Ксенією Рубікондо

Міський голова Микола Романюк зустрівся з координатором Української Мережі Інтеркультурних Міст Ксенією Рубікондо

05.08.16 12:25 0 520
Відбулася робоча зустріч міського голови Миколи Романюка з представником Ради Європи в Україні, координатором Української Мережі Інтеркультурних Міст Ксенією Рубікондо.

Микола Романюк, вітаючи представника Ради Європи у міській раді, зазначив, що останніми роками наше місто має багато напрацювань спільно з європейськими інституціями. На жаль, окремі проекти довелося відтермінувати із-за війни в Україні. Проте, Луцьк планує залучити до мільярда гривень у різні проекти, більшість із них стосуються енергоощадних технологій. Сформована хороша команда для співпраці. Зокрема, у міській раді створене управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності, яке сконцентровує увагу на міжнародних зв'язках. Луцьк має 18 міст-партнерів в 11 країнах світу. Також створено департамент економічної політики, де працюють висококваліфіковані кадри, які володіють однією чи двома іноземними мовами. «Ми йдемо вперед, розвиваємося, раді, що проект «Інтеркультурні Міста» продовжується і будемо раді до нього долучитися», - сказав Микола Романюк.

Ксенія Рубікондо розповіла, що Програма Ради Європи «Інтеркультурні Міста» започаткована у 2008 році, і вона крокує, зараз у пріоритеті вирішення питань біженців, які нагальні тепер як у Європі, так і в Україні.

Програма допомагає у роботі з людьми, пропонує набір аналітичних і практичних інструментів, що допомагають місцевим громадам у сфері інтеркультурної інтеграції. На сьогоднішній день, 55 міст світу були проаналізовані за допомогою індексу Програми. Управлінці цих міст отримали конкретні стратегічні поради та рекомендації в різних сферах розвитку інтеркультурної політики. Тож Ксенія Рубікондо запропонувала місту Луцьку подати заявку щодо офіційного вступу до Програми, запевнивши, що Луцьк має великі шанси отримати офіційне представництво у Програмі Ради Європи «Інтеркультурні Міста».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: До 160-річчя від дня ...

КОМЕНТАРІ