На Тернопіллі на території Теребовлянського району виявлено незаконні кар’єри

На Тернопіллі на території Теребовлянського району виявлено незаконні кар’єри

05.08.16 20:24 0 585
2 серпня розпочала свою діяльність робоча група, яка проводила обстеження земельних ділянок в районі на предмет незаконного видобутку надр (камінь, пісок, глина) суб'єктами господарювання та громадянами. До складу робочої групи увійшли представники райдержадміністрації, правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування.

Підсумки першого дня роботи підвів голова райдержадміністрації Юрій Ништа зі своїм заступником Андрієм Кундратом та керівниками правоохоронних органів району.

Як зазначив керівник робочої групи, заступник голови РДА Андрій Кундрат, 2 серпня 2016 року обстежено земельні ділянки на території населених пунктів Кровинка, Варваринці, Дарахів, Кам'янка, Різдвяни, Гумниська, Острівець, Малів, Могильниця, Буданів. В ході перевірки виявлено факт незаконного видобутку бутового каменю в с.Кровинка. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Відомості про дане правопорушення були внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань. В селах Різдвяни, Могильниця та Буданів виявлено недавно видобутий бутовий камінь, проте особи, які здійснювали незаконну діяльність на місці вчинення правопорушення були відсутні. В селах Варваринці, Дарахів, Кам'янка, Гумниська, Острівець, Малів незаконного видобування надр не виявлено.

Зі слів керівника Теребовлянської місцевої прокуратури Василя Лотоцького, при виявленні факту нелегального видобутку каменю, він вилучається в дохід держави, а громадяни, які здійснювали видобуток караються штрафом від 8 до 15 тисяч гривень.

«Уже в перший день нашої спільної роботи є результат. В такому темпі продовжуватимемо і надалі, щоб довести розпочате до логічного завершення – до суду, - сказав Юрій Ништа. - Виїзди здійснюватимуться періодично з метою наведення порядку у цій сфері. Усі, хто хочуть здійснювати свою діяльність з видобування надр на території району повинні працювати законно».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: Італійські кореспонденти ...

КОМЕНТАРІ