Луцьк: депутати міської ради обговорили проект бюджетного регламенту міста

Луцьк: депутати міської ради обговорили проект бюджетного регламенту міста

06.08.16 19:40 0 621
У конференц — залі департаменту “Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку” відбулося обговорення бюджетного регламенту міста Луцька. Участь взяли депутати Алла Надточій, Тарас Шляхтич, Сергій Балицький, Костянтин Петрочук, Микола Дендіберін, Григорій Пустовіт, Олександр Кравченко. Головував депутат міської ради Сергій Була.

Директор департаменту фінансів та бюджету міської ради Лілія Єлова повідомила, що прийняття бюджетного регламенту відбувалося згідно чинного законодавства на основі бюджетного кодексу. Ним визначено перелік заходів, за якими визначається підготовка проекту бюджету міста для розгляду на сесії міської ради. До бюджетного регламенту долучать депутатські запити і думку громадськості. На думку Лілії Єлової, це дасть можливість ефективно використовувати кошти місцевого бюджету, а також готувати якісний проект бюджету для розгляду на сесії міської ради. До слова, деякі міста уже прийняли бюджетний регламент, серед них — Рівне, Суми та ін.

У свою чергу, депутат Тарас Шляхтич зазначив, що одною із найважливіших частин у цьому документі є громадські обговорення майбутнього проекту бюджету. Він вважає, що таким чином можна активізувати лучан до вивчення потреб міста та дасть можливість долучитися до вивчення формування і розподілу місцевих коштів. Відтак, учасники обговорення більш детально зупинилися на пункті регламенту, що стосується громадських слухань. До нього були внесені деякі зміни. Зокрема, уся інформація щодо проведення слухань повинна бути оприлюднена на сайті Луцької міської ради із вказаними термінами їх проведення. Окрім цього, жителі міста мають право вносити свої альтернативні пропозиції щодо використання місцевих коштів і визначати проекти, які потребують першочергового фінансування. Також до регламенту пропонують долучити інформацію про виконання бюджету за попередні роки, щоб мати загальну картину формування кошторису міста.

Після усіх внесених змін та поправок учасники обговорення вирішили продовжити розгляд питання на найближчому засіданні постійної комісії з питань планування соціально — економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Начальник Головного ...

КОМЕНТАРІ