У Луцьку відбулася церемонія підняття Державного Прапора України та прапора Національного олімпійського комітету

У Луцьку відбулася церемонія підняття Державного Прапора України та прапора Національного олімпійського комітету

06.08.16 15:44 0 610
5 серпня, у Ріо-де-Жанейро стартують Ігри XXXI Олімпіади. 10 500 атлетів з 206 країн світу протягом 17 днів розіграють 306 комплектів нагород у 42 олімпійських дисциплінах. Це будуть перші Ігри, які пройдуть у Південній Америці за всю 120-річну історію сучасних Олімпійських ігор. З цієї нагоди на Київському майдані Луцька відбулася церемонія підняття Державного Прапора України, прапора Національного олімпійського комітету за участі голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, заступника голови обласної ради Романа Карпюка, міського голови Миколи Романюка.

Володимир Гунчик у вітальному слові акцентував, що у свій час правителі держав під час Олімпійських ігор припиняли усі війни і висловив сподівання, що тепер Олімпійський комітет звернеться до світової спільноти припинити збройні конфлікти. І побажав у чесній боротьбі перемогти найсильнішим спортсменам, отримати ті результати, до яких вони готувалися чотири роки.

Роман Карпюк побажав волинянам перемог і зачитав вітальний адрес, який надіслав Президент Національного олімпійського комітету, Герой України, олімпійський чемпіон Сергій Бубка.

Микола Ромаюк, вітаючи учасників церемонії, сказав: “У кожного з нас защеміло серце, коли піднімалися Державний Прапор України та прапор Національного олімпійського комітету. Жителі міста горді тим, що п'ятеро лучан беруть участь в олімпійських іграх. Дякую тренерам, які підготували олімпійців, і викладачам дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які виховують молоді таланти.”

Міська рада, управління з питань фізичної культури та спорту долучилися до підготовки наших провідних спортсменів на ігри Олімпіади 2016 року в Ріо-де-Жанейро. Для них були організовані навчально -тренувальні збори по підготовці до відповідальних змагань. Також 26 липня 2016 року рішенням сесії Луцької міської ради для луцьких олімпійців, як стимул для успішного виступу, виділено грошову допомогу в сумі 60 тис. гривень. Міський голова побажав нашим волинським олімпійцям успішних стартів і медальних фінішів. “Вболіваймо за наших олімпійців на ХХХІ літніх Олімпійських іграх”, - сказав Микола Романюк.

Довідково: 205 спортсменів з 27 видів спорту представлятимуть Україну у Ріо-де-Жанейро, серед яких вісім волинян. П'ять спортсменів - представники міста Луцька. а саме:

Банзерук Іван – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики (спортивна ходьба), тренер-викладач Яловик Володимир;

Беломоіна Яна – майстер спорту України міжнародного класу з велосипедного спорту класу маунтенбайк, тренери-викладачі Ковальов Віктор, Матвійчук-Жолнач Валентина;

Боровська Надія – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики (спортивна ходьба), тренер-викладач Калитка Микола.

Климець Ірина – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики (метання молота), тренери-викладачі Черкашин Роман, Сорокун Олексій;

Повх Марія – майстер спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное, тренери-викладачі Шевченко Тарас, Повх Роман

Це найбільша кількість спортсменів за всі роки, які представляють наше місто на найпрестижніших світових змаганнях.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З початку року луцькими ...
Наступна новина: На Тернопіллі у ...

КОМЕНТАРІ