Житомирщина отримала 3960 доз вакцин проти сказу

Житомирщина отримала 3960 доз вакцин проти сказу

06.08.16 15:03 0 487
В область надійшла довгоочікувана вакцина для профілактики сказу, яка закуплена за кошти Державного бюджету України. Про це 5 серпня, повідомив начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров'я ОДА Сергій Березовський.

Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров'я України від 25.07.2016 №748 Житомирська область отримала 3 тисячі 960 доз імунобіологічного препарату – антирабічної вакцини РАБІПУР.

Управлінням охорони здоров'я облдержадміністрації оперативно проведений розподіл вакцини лікувально-профілактичним закладам області відповідно до потреб районів у даному препараті.

Довідково. За даними державної СЕС в Житомирській області, епідемічна ситуація зі сказу залишається нестійкою – щороку реєструються поодинокі випадки захворювань серед людей, оскільки вся територія країни є неблагополучною щодо сказу.

У липні поточного року число неблагополучних пунктів щодо сказу в області складало 26 проти 32 у 2015 році. Найбільш інтенсивно епізоотичний процес мав перебіг в Ємільчинському районі – 5 випадків; Баранівському – 3 випадки; Любарському, Народицькому, Попільняньському, Радомишльському районах та м. Бердичів по 2 випадки. По одному випадку захворювання зареєстровано в Андрушівському, Коростенському, Овруцькому, Олевському, Романівському та Ружинському районах. Захворіло: собак – 8; котів – 8; лисиць – 8; куниць – 1; єнотовидних собак – 1.

Викликає тривогу зростання числа хворих на сказ тварин, наближених до людини – собак і котів, яких захворіло 16. Отже збудник захворювання поширюється і фактично є потенційна загроза враження домашніх тварин в обійсті людини, колективних господарствах, а відтак несе небезпеку інфікування їх власників та людей причетних як до догляду за тваринами так громадян при можливому контакті з ними.

Днями через скажену лисицю на Житомирщині оголосили карантин. Про це повідомляють у Баранівській райдержадміністрації. Скажену тварину виявили у селі Табори Баранівського району. Вона забігла у двір, попередньо покусавши собаку. Місцеві мешканці загнала звіра до хліва, де її застрелили.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Степан Барна привітав і ...

КОМЕНТАРІ