Рівненська область: рятувальники допомагають аграріям вберегти врожай від вогню

Рівненська область: рятувальники допомагають аграріям вберегти врожай від вогню

06.08.16 13:13 0 559
5 серпня співробітники Дубенського міськрайонного сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області з метою попередження виникнення загорань на хлібних масивах здійснили чергові рейдові перевірки сільгосппідприємств району.

Рятувальники побували на хлібних полях, де триває жнивна кампанія, здійснили перевірку сільгоспугідь і зернозбиральної та пристосованої техніки. З кожним працівником офіцери ДСНС провели інструктаж з правил пожежної безпеки під час збирання врожаю і заготівлі грубих кормів, пояснили порядок дій під час виникнення загорання та вручили агітаційні листівки «Правила безпеки для запобігання пожеж під час жнивної кампанії». Окремо рятувальники нагадали аграріям району про заборону спалювання стерні та післяжнивних залишків, розпалювання багаття, застосовування відкритого вогню на хлібних полях і поблизу них, а також на зернотоках, заготівельних пунктах, елеваторах, поруч із стогами соломи й сіна.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій Рівненщини закликає населення та суб’єктів господарської діяльності дотримуватися правил пожежної безпеки під час збирання та зберігання врожаю. Основними причинами виникнення пожеж під час жнив можуть бути: необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації машин та агрегатів, випалювання стерні. У цей період найменша іскра від сільгоспмашини чи кинутий недопалок можуть призвести до масштабного загоряння. Отже, дотримання правил пожежної безпеки є надійним гарантом того, що урожай ми зберемо без втрат!

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Аналогів бурканівському ...
Наступна новина: До Житомира на відпочинок ...

КОМЕНТАРІ